Ростислав Фук

Стала відома дата проведення радіодиктанту національної єдності 2023

Хто цього року напише текст для радіодиктанту і хто читатиме його у прямому ефірі — стане відомо згодом

630_360_1531307061-2314

Радіодиктант національної єдності 2023 відбудеться 27 жовтня — у День української писемності та мови, який, згідно з указом президента, відтепер відзначатимуть саме цього дня. Досі цей день відзначали 9 листопада, пише Суспільне Культура.

Всеукраїнський радіодиктант національної єдності започаткувала команда Українського Радіо у 2000 році задля єднання навколо мови. Відтоді він проводиться щороку і вже став найбільшим україномовним флешмобом, який об’єднує українців та знавців української мови по всьому світу.

Суспільне Мовлення транслює диктант на всіх платформах: телебаченні, радіо та диджиталі. Традиційно найактивнішими учасниками флешмобу є школярі, студенти й викладачі закладів освіти, але щороку радіодиктант пишуть люди різного віку та найрізноманітніших професій.

Хто цього року напише текст для радіодиктанту і хто читатиме його у прямому ефірі — стане відомо згодом. Нагадаємо, минулого року текст радіодиктанту «Твій дім» написала Ірина Цілик, українська письменниця і режисерка, членкиня «Українського ПЕНу». Читала диктант народна артистка Ада Роговцева.

Радіодиктант у 2022 році писали понад пів мільйона людей на шести континентах, разом з ученими на станції «Академік Вернадський» в Антарктиді. На перевірку тексту радіодиктанту на Українське Радіо загалом надійшло понад 30 тисяч електронних листів і майже 10 тисяч паперових. Редакція Українського Радіо отримала листи з усіх куточків України, зокрема з тимчасово окупованих територій, а також із понад двадцяти іноземних країн.

Де слухати радіодиктант:

на хвилях Українського Радіо та Радіо Культура;

  • наживо транслюватиметься в ефірі телеканалу Суспільне Культура;
  • ютуб-каналі Українського Радіо;
  • фейсбук-сторінках Суспільного.

Читайте також: Тернопільські артилеристи писали радіодиктант на передовій

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео