Орест Сарматський

Стало відомо, чому у Тернополі не показали фотопроєкт «Скульптура» (фоторепортаж)

Заставка01 (Copy)

Анонсоване у соцмережі відкриття фотовиставки «Скульптура» фотомайстра з Чорткова Антона Гончара не відбулося через хворобу автора.

Але наш кореспондент відвідав гастрокластер «Na Пошті», де якраз тривало облаштування фотовиставки.

- На жаль, так склалося, що Антон захворів, тому змушені перенести  відкриття фотовиставки на пізніше, коли її автор буде здоровим. У чому ж оригінальність такого проєкту?

фото01 (Copy)
фото01 (Copy)

фото02 (Copy)
фото02 (Copy)

фото03 (Copy)
фото03 (Copy)

У тому, що за його основу взято серію фотографій-реплік впізнаваних 12 робіт геніальних майстрів світового масштабу. Найдавніша – «Артеміда з Габій» Праксилеля (IV ст. до н.е ), а також знакові скульптури Мікеланджело, Антоніо Канови, Іоанна Пінзеля, Гоетано Челіні.

фото04 (Copy)
фото04 (Copy)

фото05 (Copy)
фото05 (Copy)

фото06 (Copy)
фото06 (Copy)

- За словами Антона, мета проєкту – не лише насолодження естетикою класичного мистецтва та його возвеличення, але й пошук у ньому певних старих-нових сенсів буття, - розповів кореспонденту «Терену» відомий галерист Ігор Мамус.

Він також додав, що мистецький жанр Тableaux vivants («живі картини») відомий ще з Середньовіччя, але найбільшого розквіту зазнав у вікторіанську епоху. Тоді це був популярний вид дозвілля.

Сьогодні він переживає реінкарнацію: наприклад, у постановках театру Людовіки Рамбеллі або у фільмах Леха Маєвського.

фото07 (Copy)
фото07 (Copy)

фото08 (2) (Copy)
фото08 (2) (Copy)

фото09 (Copy)
фото09 (Copy)

фото10 (Copy)
фото10 (Copy)

Антон Гончар по-своєму підходить до теми. Над цим проєктом він разом із 17-ма моделями та майстром із гриму працював упродовж місяця, і це його прем'єра у Тернополі, про відкриття якої «Терен» обов’язково повідомить.

Довідково. Антон Гончар народився у 1997 році.

фото11 (Copy)
фото11 (Copy)

Фотограф в другому поколінні. Здобув освіту у Чернівецькому національному університеті імені Юрія Федьковича. Засновник проєкту DTFULTY believers. Працює у сфері портретної фотографії. У людях прагне висвітлювати своєрідний темперамент, щирі емоції та почуття. Крізь фотографію досліджує як світлий так і темний бік людської натури, які співіснують в кожного. Особливі риси характеру зображає через призму естетики людського тіла.

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео