Орест Сарматський

Стало відомо, коли і як зміниться ціна на овочі, м'ясо та молоко (Агроновини)

1302 (Copy)

Наприкінці вересня в Україні зростуть ціни на овочі. Але ціна м’яса і молочних продуктів буде стабільною.

Про це повідомив виконавчий директор «Економічного дискусійного клубу» Олег Пендзин, передає УНН.

– У нас сьогодні на молочку і на м'ясо ціни приблизно такі, як і в наших сусідів, то у випадку будь-якого зростання цін вище, ніж рівень інфляції, який зафіксований у країні, до нас просто піде масований імпорт. Тому по цих продуктах якихось серйозних цінових коливань, традиційних для України, не буде. Єдине, що буде дорожчати, – це овочі, оскільки вони на сьогодні є значно дешевші, ніж європейські. Ціна на них буде підтягатися в наших традиційних сценаріях, – зазначив економіст.

За його словами, наразі овочі в Україні є найдешевшими, однак вже наприкінці вересня, коли завершиться збір урожаю, ціна на цю продовольчу групу почне зростати, досягнувши піку в лютому наступного року. Як зазначив експерт, ціна на овочі за осінньо-зимовий сезон зросте в середньому на 150-170%, деякі овочі можуть збільшитися в ціні у кілька разів, подібно до цибулі минулого року, яка подорожчала на 250%.

При цьому, він додав, що таке щорічне зростання цін на овочі в Україні пояснюється відсутністю умов для зберігання і великим відсотком втрат цієї продукції, що виробляється, в основному, у приватних домогосподарствах.

1301 (Copy)
1301 (Copy)

Через засуху в Україні знизиться врожайність кукурудзи USDA

Аналітики Міністерства сільського господарства США (USDA) у своєму вересневому звіті знизили прогнози виробництва кукурудзи в Україні з 36,5 млн т до 36 млн т.

Зниження прогнозу відбулось через зміни погоди в Україні. Так, аналітики відзначають, що через засуху врожайність культури знизиться.

Прогноз щодо експорту кукурудзи залишився незмінним 30 млн т.

Нагадаємо, у серпневому прогнозі аналітики Міністерства сільського господарства США (USDA) прогнозували для України рекордний врожай кукурудзи.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео