Тамара Коблик

Стало відомо, які продукти найбільше подорожчали в Україні

У Міністерстві агрополітики вважають, що 2024 року ціни на основні продукти в Україні залишаться стабільними, але лише українського виробництва

Інфляція на споживчому ринку в лютому 2024 року, порівняно із січнем, становила 0,3%, а від початку року – 0,7%. Однак є окремі напрямки у цінових коридорах продуктів та товарів, де зростання вартості товарів було значно вищим. Про це повідомляє ТСН, пише agronews.ua.

Найбільше здорожчали овочі – на 4,4%. Також зросли ціни на яловичину, масло, молоко та молочні продукти, безалкогольні напої, рис, хліб, рибу та продукти з риби, фрукти – від 0,4% до 2,9%. 

Однак відбулось активне скорочення цін на інші продукти – яйця, свинину, цукор, м’ясо птиці, соняшникову олію, продукти переробки зернових, сало. В цій товарній категорії скорочення відбулось від 0,8% до 3,5%.

Ціни на алкоголь та сигарети зросли на 0,7%, зокрема найбільше зросли ціни на тютюнові вироби. Одяг і взуття коштують за статистичними спостереженнями, дешевше на 3,4-3,5%. Ціни на транспорт знизилися на 0,2%.

У Міністерстві агрополітики вважають, що 2024 року ціни на основні продукти в Україні залишаться стабільними, але лише українського виробництва.

Читайте також: На ринку у Тернополі дешевшають огірки: які ціни (відео) 

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео