Орест Сарматський

Стало відомо, які сорти яблук зросли у ціні найбільше (Агроновини)

1901 (Copy)

Аналітики не виключали зміцнення понижувальних цінових тенденцій в сегменті яблук, так як за повідомленнями учасників ринку, продукції середньої та низької якості у садівників регіону ще більш ніж достатньо.

У той же час коливання цін суттєво залежить від сорту. Про це повідомляють аналітики моніторингового проєкту EastFruit, пише agronews.ua.

У розрізі сортів, у Польщі, за тиждень, Айдаред несуттєво додав у ціні, також як і Ренет Симиренка. А сорт яблук «Гренні Сміт» на польському ринку, за результатами звітного тижня, додав вже 5% до раніше встановлених цін.

На тому ж польському ринку оператори відзначили здешевлення яблук сорту «Гала», але як помітили продавці, вони йшли на дані заходи усвідомлено, так як в наявності ще були суттєві обсяги яблук сорту «Гала» середньої та низької якості.

Максимальне здешевлення яблук основних сортів на поточному тижні фахівці проєкту зафіксували в Узбекистані.

А максимальний приріст цін на ці фрукти був відзначений в Таджикистані, де всього на 10% по відношенню до попереднього періоду подорожчало яблуко сорту «Джонаголд».

Ціна на українських равликів впала вдвічі

Ціна українських равликів у 2020 році знизилася вдвічі, а обсяг експортованої продукції зменшився в рази, заявив власник найбільшої в Україні равликової ферми, директор компанії «Укрравлик» Валерій Ігнатов.

Про це повідомляє “Укрінформ”, пише agronews.ua.

- Через пандемію коронавірусу та пов’язані з нею обмеження, карантинні заходи експортне падіння у всіх виробників дуже значне. У порівнянні з 2018-2019 роками – в рази. А ціна за кілограм равликів знизилася практично вдвічі. В Україні ж культури споживання равликів як такої немає, – сказав Ігнатов.

1902 (Copy)
1902 (Copy)

Він додав, що наразі пропозиція значно перевищує попит, конкуренцію українському равлику складає як вироблена у Європі продукція, так і равлики з африканського континенту.

- Ми планували цього року ще розширитися, але тепер це відкладено на невизначений термін, – зазначив Ігнатов.

В теплу пору року на фермі проводяться екскурсійні тури. Також власники записують навчальні відео для фермерів-початківців.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео