Анастасія Кисіль

Стан дуже важкий: медики борються за життя захисника з Тернопільщини (фото)

19-річний Дмитро Лавро отримав осколкове поранення в голову під Ізюмом на Харківщині. Потрібна допомога на лікування та реабілітацію

Допомоги земляків на лікування та реабілітацію потребує Дмитро Лавро з Монастириської громади на Чортківщині. Він вже пів року служить за контрактом у Збройних силах України. Від початку повномасштабної війни Дмитро воював проти російського окупанта в найгарячіших місцях, зокрема на Чернігівщині, Миколаївщині та Харківщині. Нещодавно наш захисник отримав осколкове поранення в голову. Зараз медики рятують його життя.  

Спочатку Дмитра оперували у Харкові, тепер хлопець під наглядом столичних медиків, розповів Терену брат захисника. 

Осколок пройшов ззаду голови та зупинився в лобовій частині. У Харківському госпіталі Дмитра прооперували та дістали один осколок. Зараз Дмитро на лікуванні у Київському військовому госпіталі, - розповідає чоловік. - Наразі він у реанімації, тому що осколок зачепив кору головного мозку. Тож лікарі не знають, як він буде відходити від контузії. Зараз стан Діми дуже важкий. 

Зараз Дмитро Лавро на лікуванні у київському госпіталі. Його стан важкий

У голові Дмитра ще залишились осколки, але його стан не дозволяє проводити операцію, аби їх дістати.

Ми зараз на етапі “очікування”. Близько тижня лікарі спостерігатимуть, чи покращуватиметься його стан. Після цього будуть якісь прогнози, - каже брат пораненого.

Дмитро при свідомості, однак наразі не володіє рукою та не розмовляє. 

Я теж військовий, тому знаю, що середньостатистична реабілітація військовослужбовця при втраті мови після контузії приблизно 6 місяців, - зазначає співрозмовник.

Дмитро Лавро вже пів року служить за контрактом у Збройних силах України

Оперуватимуть Дмитра за державні кошти, але реабілітацію повинні оплачувати рідні. 

Я дуже хочу, щоб реабілітацію Дмитро проходив закордоном, тому що важливо, аби він якнайшвидше почав розмовляти, - каже брат.

Щоб допомогти Дмитровій родині фінансово, збір коштів у фейсбуці оголосила його одногрупниця Анастасія Рапіта. Вони разом з Дмитром навчалися в Коропецькому обласному ліцеї з посиленою військово-фізичною підготовкою.

Діма дуже добрий та хороший. Після закінчення ліцею він вступив в Одеську військову академію, але потім її покинув та пішов служити за контрактом, - розповіла Терену Анастасія Рапіта. - Просимо молитися за його здоров'я і, якщо є можливість, допомогти матеріально на лікування та реабілітацію.

Тож допомогу можна надсилати за реквізитами:

5168 7427 2951 1810 (ПриватБанк, отримувач - Ростислав Лавро); 

IBAN - UA583052990000026208693439656.

Захиснику Дмитру Лавру потрібна допомога на лікування та реабілітацію

Фото з соцмереж Дмитра Лавра

Вибір читачів за тиждень

Відео