Ростислав Фук

Суд обрав запобіжний захід і заставу голові Тернопільської облради (відео)

Розгляд клопотання тривав понад 4 години

Запобіжний захід для голови Тернопільської облради обрав Вищий антикорупційний суд 28 червня. До підозрюваного застосували тримання під вартою терміном на 60 діб з визначенням застави у розмірі 805 тис. 200 грн. Згідно з ухвалою, посадовця мають забрати під варту просто із зали суду.

Розгляд клопотання тривав понад 4 години. Сторона обвинувачення просила про тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 13 мільйонів гривень. Проте суд задовольнив це клопотання частково. Відтак альтернативою суддя визначив підозрюваному заставу у розмірі 805 200 грн.

 У разі внесення застави на підозрюваного покладаються обов’язки:

- прибувати за кожною вимогою до слідчого, прокурора та суду;

- не залишати межі Тернополя та Тернопільської області без дозволу слідчого, прокурора або суду;

- повідомляти слідчого, прокурора або суд про зміну свого місця проживання та місця роботи;

- утримуватися від спілкування з особами, указаними в ухвалі суду;

- здати на зберігання до відповідних органів державної влади паспорт для виїзду за кордон, інші документи, що дають право на виїзд з України;

- носити електронний засіб контролю.

Голову Тернопільської обласної ради підозрюють у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 4 статті 368 Кримінального кодексу України - «Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою». 

Нагадаємо, 26 червня НАБУ і САП повідомили про підозру голові Тернопільської обласної ради та двом заступникам голови Тернопільської обласної військової адміністрації, які вимагали близько 2,4 млн грн у підприємця за підписання комунальним підприємством Тернопільської обласної ради актів виконаних робіт з будівництва та ремонту інфраструктурних об’єктів. За ці кошти вони також обіцяли погасити борг Тернопільської ОВА перед його ТОВ за роботи, які вже виконані та прийняті в 2022 році.

Як писав Терен, суд вже застосував до ексзаступника голови Тернопільської ОВА захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб (до 26 серпня 2023 року включно). Як альтернативу, суддя визначив підозрюваному заставу у розмірі 805 тис. 200 грн.

Читайте також: Банка білих грибів, «індєєц» і броня: НАБУ оприлюднило записи вимагання коштів у підприємця з Тернополя

Володимир Труш прокоментував обшуки НАБУ в “білому домі” у Тернополі 

Фото, відео Вищого антикорупційного суду

Вибір читачів за тиждень

Відео