Ростислав Фук

Сусідня Хмельниччина знову постраждала від наслідків атаки «шахедів»

Загалом вночі росіяни атакували Україну 14-ма безпілотниками та однією крилатою ракетою

У ніч на 22 листопада під час повітряної тривоги на Хмельниччині працювали сили ППО, повідомив перший заступник очільника обласної військової адміністрації Сергій Тюрін.

За його словами, уламки одного зі збитих «шахедів» впали на подвірʼя приватного домогосподарства в Хмельницькому районі, де постраждала господарська нежитлова споруда. Зайнялась пожежа. На місце виїжджали рятувальники та інші відповідні служби.

Головне, що немає травмованих та загиблих, – каже Сергій Тюрін.

Як повідомили у пресслужбі Повітряних Сил ЗСУ, із 20:00 вечора 21 листопада по 3:00 22 листопада 2023 року окупанти атакували з південно-східного напрямку (Приморсько-Ахтарськ - рф) 14-ма ударними БпЛА типу «Shahed» та крилатою ракетою Х-22 – із літака Ту22М3 з цього ж напрямку.

Внаслідок бойової роботи силами та засобами Повітряних Сил, у взаємодії з протиповітряною обороною Сухопутних військ Збройних Сил України та Національної гвардії, знищено усі 14 ворожих безпілотників «Shahed-131/136».

До відбиття повітряного нападу залучили підрозділи мобільних вогневих груп, винищувальну авіацію та зенітні ракетні підрозділи у межах Дніпропетровської, Запорізької, Київської, Житомирської, Вінницької та Хмельницької областей.

Крилата ракета Х-22 не досягла своєї цілі, впала у Запорізькій області на відкритій місцевості, вибуховою хвилею пошкоджено приватні будинки громадян. Попередньо без постраждалих, – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, проти ночі 21 листопада Хмельниччину вкотре атакували російські  «шахеди». У Хмельницькому районі можна було почути вибухи. В області працювали сили протиповітряної оборони.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео