Божена Волинець

«Свого роду експеримент»: Тернопільський гурт презентував кліп на щедрівку «Ой сивая зозуленька» (фото, відео)

image_2022-01-13_15-03-35 (Copy)

Сьогодні, 13 січня, відбулась прем’єра кліпу Тернопільського гурту Bugs & Bunny до славнозвісної щедрівки «Ой сивая зозуленька».

Це друге відео на різдвяну тематику. Щедрівка входить до святкового авторського альбому «Зимовий двіж». Народжувався альбом довго, в планах зрів ще з 2014 року, але муза до колективу Bugs & Bunny прийшла саме у 2019 році, коли він поповнився новим інструментом - бандурою.

- Створення альбому в акустичному стилі в поєднанні електроніки було для нас суцільним експериментом. Нам дуже допоміг саундпродюсер Назар Юник, якому ми довірили ідею, мелодію та наші вміння гри, а він вже створив цілісну музичну картину, - розповідає Мар'яна Гордій, вокалістка гурту Bugs & Bunny. - Кліп на «Зозуленьку» теж каже став для гурту свого роду експериментом.

image_2022-01-13_15-01-07 (Copy)
image_2022-01-13_15-01-07 (Copy)

Була створена колаборація із талановитими митцями Тернополя:

Іванною Сивак - стилісткою, дизайнеркою. Вона одягнула учасників гурту в одяг власного виробництва - українські сукні та сорочки, хусточки та пояски вишиті різноманітними кольорами та узорами;

Ліліаною Антонів - інша майстриня, яка доповнила образи.

- Так багато красивого намиста різних кольорів й величини ми ще не бачили й близько. В них відчулося все багатство української культури. «Помірявши і відчувши їх вагу на собі, я відчула себе панночкою», - ділиться враженнями солістка.

Також свою творчу руку приклали візажист Роксолана Ковалюк і салон «Іріс», які вже остаточно довершили образи.

image_2022-01-13_15-01-07 (Copy)
image_2022-01-13_15-01-07 (Copy)

На запитання чим унікальним вирізняється ваше виконання відомої щедрівки,  Мар'яна відповіла:

- Звичайно, це популярна щедрівка, яку чув кожен. І ми хотіли вирізнитися, зробивши її іншою - сучасною, танцювальною, поєднали ритми «Latin group» з автентичною мелодією, застосували електронні звуки та звучання акустичних інструментів, таких як бандура, кахон, акустичний бас, акустична гітара, укулеле... Яскраві українські образи у кліпі доповнили і створили одне ціле - справжню сучасну українську «Зозулю».

Наостанок нашого спілкування гурт Bugs & Bunny звернувся із вітаннями та побажаннями до тернополян.

- Різдво та Святвечір - це родинне свято. Де б ми не були, ми завжди приїжджаємо до рідних та близьких саме в ці дні. Тож нехай вже сьогодні до Вашої оселі завітає Різдвяний дух, затишок та тепло. Нехай усі тривоги покинуть Вас, а дитяча радість наповнить душу.  Христос народився! Славімо Його!

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=fyxMKyEs1V0&feature=share&fbclid=IwAR0n_ekUA3ZnZGjQskPInzmSegJWqxo01Q6uU744TgoAcbQnjZuumncpRDw[/embed]

Скріншоти з відео

Вибір читачів за тиждень

Відео