Священики церкви держави-агресора на Кременеччині залякують людей

На Кременеччині прихильників Київського патріархату, які хочуть вийти із Московського, кленуть, називають сепаратистами та відступниками.

У селах Башуки і Колосова людей залякують місцеві священики. Окремі прихильники "руской церкві" тих, хто виступає за зміну конфесійної приналежності, кленуть, називаючи сепаратистами, відступниками та грішниками.

- Процес переходу від конфесії держави-агресора є закономірним. Віряни не хочуть ходити до церкви, де священики не моляться на українській мові, не згадують у молитвах загиблих бійців АТО та Героїв Небесної соті, - розповідає секретар єпархіального управління протоієрей Мирон Гах. - Явище це невідворотне, хочуть цього представники Московського патріархату, чи ні. В умовах українсько-російської війни та об’єднання із українською автокефальною церквою бажання людей повністю відповідає вимогам часу.

Роз’ясненнями та юридичними консультаціями допомагає християнам тернопільський «Правий сектор». Потрібно це для того, аби перереєструвати існуючу релігійну громаду зі збереженням її прав та нормативно-правових актів. А щодо тих, хто «зубами вчепився» за Московський патріархат, то їм радять згадати, що вони українці і перехід у Київський патріархат лише стверджуватиме національну ідентичність та укріплюватиме український дух під час Богослужінь рідною мовою.

Вибір читачів за тиждень

Відео