Дарія Шевченко

Священику з Тернополя потрібна допомога небайдужих людей (фото)

священик

Зі священиком Тернопільської єпархії, ключарем кафедрального собору свв. рівноапп. Костянтина і Єлени, протоієрейєм Євгеном Заплетнюком трапилось нещастя. Днями повідомили, що він потрапив до реанімації з діагнозом інсульт.

Чимало небайдужих людей виявили бажання допомогти отцю матеріальним способом, адже лікування вимагає великих коштів. Усі охочі можуть переказати кошти на картку дружини отця Євгена: 5168 7422 1455 0737 - Заплетнюк Оксана.

Нагадаємо, що священик став відомим в Україні та за її межами після того, як почав вести авторський блог, у якому розповідав про Бога, святих і їх життя, про свята, які наближаються, та багато іншого.

- Під час посту священик щотижня виходив в прямий ефір і відповідав на різноманітні питання людей, які їх цікавили. А ще кожен бажаючий міг «в онлайні» подати записку «За здоров’я» чи «за упокій» і священик під час Богослужіння молився за людей. Неодноразово протоієрей у блозі наголошував й про Сім святих таїнств. Закликав нехрещених - охрестити, не одруженим - повінчатися, тим хто чує за собою гріх – покаятись… І всі ці розмови-настанови завжди звучали не з вимогами, а як від Друга, який щиро бажає добра, - пише сайт «Блог «Знак більше»».

Також усі знайомі отця Євгена закликають вірян молитися за його одужання.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео