Віра Олександрович

Святковий січень видався доволі врожайним на Тернопільщині

Гривні

Платники податків з Тернопільщини за січень спрямували до бюджетів майже 631 млн грн. І цей показник дійсно додав оптимізму.

Про це повідомили у Секторі комунікацій Головного управління Державної податкової служби (ДПС) у Тернопільській області.

- «Плюс» 100,9 млн грн до показників січня 2019 року – саме стільки податкових платежів із початку цього року сплатили до Зведеного бюджету України жителі Тернопільщини, - каже в. о. начальника Головного управління ДПС в області Валерій Лісницький. - Загалом у січні краяни сплатили 630,6 млн грн. Як для місяця, коли багато вихідних і бізнес переважно йде на канікули, показник - досить високий.

До загального фонду держбюджету від Тернопілля надійшло 294,1 млн грн. Порівняно із січнем 2019-го надходження зросли на 70,8 млн грн.

- Серед платежів, яких сплатили найбільше: податок на прибуток, податок на додану вартість (ПДВ) та акцизний податок, - уточнюють у податковій. - Так, порівняно із відповідним торішнім періодом надходження ПДВ зросли на 65,8 млн грн і склали 189,4 млн грн. Суб’єкти господарювання перерахували 7,9 млн грн податку на прибуток підприємств, що перевищило очікування на 85,5%. Додаткові надходження з цього платежу склали 3,7 млн грн. Більш як удвічі зросла сплата акцизного податку. Так, при очікуваному мільйоні гривень надійшло 2,2 млн цього платежу.

Надходження до місцевих бюджетів склали 335,8 млн грн, що на 30,5 млн грн більше, ніж у січні торік.

- Податківці й надалі сприятимуть добровільній сплаті податків - як на законодавчому рівні, так і в сервісному обслуговуванні, - додає в. о. начальника ГУ ДПС в області. - Проте суб’єкти господарювання, які уникатимуть виконання податкових зобов’язань, використовуватимуть неофіційну працю чи в інший спосіб порушуватимуть законодавство, залишатимуться під нашим пильним контролем.

До речі, податківці ще торік стверджували, що скоротили число перевірок і моніторять лише «тіньовиків».

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео