Олена Чепіль

«Так їм і треба»: у Тернополі шукають стрімерів прильотів ракет і вибухів

Вже через дві хвилини після вибуху відео з'явилося у соцмережах. Таке робити заборонено, адже це коригування ворожого вогню, наголошують у обласній військовій адміністрації 

Під час ракетних обстрілів Тернополя 13 та 14 травня в соцмережах почали оприлюднювати відео та фото прильотів. На одному із відео добре чутно, як молоді люди вигукували: “Так їм і треба”. Про це повідомив під час брифінгу голова обласної військової адміністрації  Володимир Труш та пообіцяв знайти та покарати винних. 

У нас о 22.35 був приліт, о 22.37 вже з’явився про це стрім у соцмережі зі сторони ставу. Молоді люди вигукували на фоні, що так нам і треба. Повірте, ми обов’язково їх знайдемо і вони будуть покарані за це. Відео прильотів було багато. Прошу повидаляти всі ці матеріали. Не допомагайте ворогу, не зливайте в соцмережі ніякої інформації. Це буде розцінено як корегування вогню, не інакше, – сказав очільник області.

Авторів всіх матеріалів, де видно наслідки прильотів, знайдуть і притягнуть до відповідальності. 

Влада області вкотре просить не публікувати фото та відео прильотів та їх наслідків, а також не вказувати напрямки можливих звуків вибуху. Адже таким чином ви корегуєте дії ворога. 

Нагадаємо, через ворожий обстріл Тернополя рятувальники дві доби боролися з пожежами, постраждалі досі розбирають завали.  Були прильоти у складські приміщення, пошкоджені цивільні будинки, 50 автомобілів, двоє людей отримали травми.  Загалом рятувальники вилучили сім залишків ракет. Одна із ракет, на щастя, не розірвалася. ЇЇ знищили ввечері 15 травня. 

Фото: ОВА

Вибір читачів за тиждень

Відео