Анастасія Кисіль

Танцівниці з Тернопільщини присвятили свій танець Україні (відео)

13 дівчат розповідають про любов до рідної країни через хореографію у стилі контемпорарі

Патріотичний ролик записали учасниці танцювальної студії Real dance з Чорткова. Дівчата підготували танець за три заняття. У ньому вони показали любов до Батьківщини.

Ідея танцю виникла у мене, коли слухала пісню Armand Amar “Home”. Вона пробила мене наскрізь, до мурах по шкірі. Тоді я одразу уявила картину, як діти проводять рукою по траві, танцюють на квітучому полі,  тим самим виражаючи любов до рідної землі, - розповідає Терену хореографиня-постановниця Світлана Міщенко

Через танець дівчата показують любов до України. Також хореографиня-постановниця хотіла передати свій сум та тугу за Батьківщиною, які вона відчувала, коли кілька місяців жила далеко від дому через повномасштабну війну. 

Я прожила за кордоном три місяці. Три нестерпних місяці. Я страшенно хотіла додому. І врешті-решт повернулася, - розповідає Світлана Міщенко. 

13 учасниць виконали танець в стилі контемпорарі - стиль сучасного сценічного танцю. Готувались вони кілька занять.

Ми дещо доробляли  прямо на зйомках. Так як тут немає багато готової хореографії, лише шматочки, тому використовували свою імпровізацію, - ділиться досвідом хореографиня. 

До слова, тренери та учні танцювального клубу SDC-Тернопіль станцювали патріотичну сальсу у центрі Тернополі. Відео танцю поширили у соцмережах, аби нагадати всім про Україну та її незламність. 

Читайте також: «Доброго вечора, ми з України»: тернопільські танцюристи знялися у відео, присвяченому захисникам та захисницям

Фото, відео Світлани Міщенко

Вибір читачів за тиждень

Відео