Орест Сарматський

Тепла зима сприятиме врожаю озимих часнику та цибулі – експерт (Агроновини)

2701 (Copy)

Озима цибуля та часник перезимували цього року добре, тому експерти прогнозують дуже хороший урожай. 

Про це розповів Вадим Дудка, генеральний директор «АгроАналіз Україна», передає nk.org.ua. 

– Наші овочівники, які вирощують озимі овочеві культури, як наприклад озиму цибулю, озимий часник, в цьому році в повному розумінні слова на коні. Перезимівля рослин відмінна і урожай буде чудовим, – вважає Вадим Дудка.

За даними freshmart.com.ua наразі ціна на часник, вологістю 90?95%, становить 88 грн/кг. У торгівельних мережах його поки достатньо. До того ж, термін зберігання часнику від 3 до 7 місяців.

– Врожай нинішнього року обіцяє бути вищим за минулорічний, але надлишок овочів може потягнути за собою здешевлення продукції, – прогнозує експерт.

Проте, на думку спеціалістів, допомогти вітчизняним виробникам може те, що Китай, внаслідок епідемії коронавірусу не зможе постачати на український ринок часник, як минулого року. 

2702 (Copy)
2702 (Copy)

Аграрії збільшили експорт с/г продукції на 14%

У січні 2020-го року на зовнішні ринки було поставлено сільськогосподарську продукцію на суму $1,98 млрд, що на 14% більше, ніж за аналогічний період 2019-го року. Про це повідомляє Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства у Facebook.  

Згідно з повідомленням міністерства, з загального експорту України, частка аграрної продукції становить 48%. Основною часткою аграрного експорту є зернові та олійні культури (48% і 23% відповідно)

– Однак ми поступово збільшуємо обсяги постачань готової, нішової та органічної продукції, – наголосив заступник міністра економіки Тарас Висоцький.

До ТОП-5 країн, які найбільше імпортували українську сільськогосподарську продукцію за звітний період, увійшли Китай (10,2%), Єгипет (10,1%), Іспанія і Нідерланди (по 8,0%), Туреччина (6,6%).

Фото з дописів

Вибір читачів за тиждень

Відео