Ростислав Фук

Тепло буде навіть без світла: у тернопільських котельнях встановлюють когенераційні установки

Обладнання встановлюють враховуючи досвід минулого року та дій агресора щодо об’єктів критичної інфраструктури         

У Тернополі триває активна підготовка до опалювального сезону 2023-2024, зокрема,  на котельнях проводять підготовчі роботи з подачі теплоенергії до помешкань тернополян, повідомляють на сайті міської ради.

Враховуючи досвід минулого року та дій агресора щодо об’єктів критичної інфраструктури, з метою забезпечення тернополян теплом в осінньо-зимовий період на котельнях міста встановлюються когенераційні установки.

У КП «Тернопільміськтеплокомуненерго» розповідають, що котельні забезпечують  тепловою енергією значну частину міста, зокрема, житлові будинки, бюджетні установи, лікувальні заклади. Через обстріли об’єктів критичної інфраструктури у Тернополі розпочали будівництво перетинок для взаємного резервування тепла між котельнями.

Обладнання було передано від Міжнародної організації з міграції в Україні  на запит від Тернопільської міської ради. В разі відключення електричної енергії дана когенераційна установка буде запущена і відповідно котельня працюватиме на повну потужність, а значить тернополяни будуть забезпечені тепловою енергією, – йдеться в повідомленні.

Це вже третя установка, яка буде працювати у випадку відсутності електроенергії, раніше дві вже встановили на інших котельнях у місті.

Читайте також: Стало відомо, коли у Тернополі розпочнуть опалювальний сезон

Фото Тернопільської міської ради

Вибір читачів за тиждень

Відео