Тернопіль будуть прибирати по-новому (маршрути, схеми)

thumb_430104_photogallery_m

Виконком міської ради Тернополя затверджує новий чіткий план прибирання міста у зимовий період. Новий план (дорожня карта) розроблений з врахуванням роботи відповідних служб США та Канади. Як стверджує міський голова Тернополя Сергій Надал, «дорожня карта» доповнювалася пропозиціями експертів, а її реалізація дасть змогу очищати місто від снігу за максимально короткий термін.

Перед початком нових снігопадів, які очікуються в Україні вже ближче до Нового року, даємо можливість читачам ознайомитися з основними пунктами Дорожньої карти з прибирання Тернополя (з повним варіантом можна ознайомитися на сайті Тернопільської міської ради).

Всі роботи взимку розподілені на 4 групи

Попередження – оброблення покриття технологічними матеріалами, що запобігають утворенню ожеледі та сприяють її ліквідації;

Очищення - згрібання, підмітання снігу і сколу та укладання у вали;

Видалення – формування снігового валу з подальшим його механізованим вивезенням у спеціально визначені снігозвалища;

Догляд - ліквідація ожеледі та боротьба із слизькістю доріг і тротуарів.

Відповідальні структури за попередження, очищення, видалення та догляд

Система оповіщення населення про початок роботи технологічного транспорту на маршрутах снігоприбирання

Оповіщення населення проводиться міською радою через засоби масової інформації:

  1. Зелений рівень- за виникнення ожеледиці чи потреби прибирання снігу в денний період доби (крім години «пік») при незначних та помірних снігових опадах – за три години до початку роботи техніки.
  2. Жовтий рівень- за виникнення ожеледиці чи потреби прибирання снігу в вечірній та нічний період доби при незначних та помірних снігових опадах – за дві години до початку роботи техніки.
  3. Червоний рівень- за виникнення потреби виконання робіт в будь-який період доби при інтенсивних снігопадах та надзвичайній ситуації – за дві години до початку роботи техніки.

unnamed
unnamed

Вказаний час оповіщення надає можливість населенню завчасно скорегувати свої плани щодо подальших дій (добирання до роботи, магазинів, учбових та медичних закладів, тощо), а водіям тимчасово прибрати автомобілі з маршруту слідування технологічного транспорту.

Дуже важливим для недопущення збоїв у роботі транспортної інфраструктури міста є призупинення руху великовагових транзитних автомашин через вулиці загальноміського значення М-19 (15 Квітня,  транспортна розв’язка 15 Квітня - Протасевича – Ст. Бандери, Протасевича, Об’їзна, Микулинецька), М-12 (вул. С. Будного).

При максимальному червоному рівні оповіщення рух технологічного транспорту проводиться за спеціальною маршрутною схемою:

  1. Маршрут №1– вулиці Тролейбусна, Бережанська, Гетьмана Мазепи, дамба Тернопільського ставу, Руська, проспект Степана Бандери, транспортна розв’язка вулиць Протасевича, 15 Квітня та проспекту  Степана Бандери;
  2. Маршрут №2– транспортна розв’язка вулиць Протасевича, 15 Квітня та проспекту  Степана Бандери, вулиця 15 Квітня, проспект Злуки, вулиці Збаразька,  Богдана Хмельницького.

unnamed (1)
unnamed (1)

unnamed (2)
unnamed (2)

Заборона стоянки автотранспорту на маршрутах снігоприбирання

Кожен водій повинен максимально утриматись від стоянки автотранспортного засобу на проїзній частині вулиць у вечірній та нічний період доби та оперативно його прибрати після відповідного оповіщення міською радою.

При червоному рівні оповіщання припаркований транспорт може бути прибраний евакуатором і розміщений на спеціальному майданчику. Витрати на евакуацію, транспортування та перебування автомобіля на майданчику  проводяться за рахунок його  власника (користувача).

Також, не допускається під час дії оповіщання тимчасове переміщення автомашини з проїзної частини на тротуар. Водій такого автомобіля ризикує бути притягненим правоохоронними органами за порушення вимог Правил дорожнього руху України.

Заборона стоянки автотранспорту у дворах житлових будинків

Дислокація автомобіля у дворах повинна бути тільки на спеціально відведених територіях.

Забороняється розміщення автомашин у безпосередній близькості до стін  будинку та дерев.

Після оповіщення міською радою червоного рівня стоянка в дворах житлових будинків.

Місця сніговивозу

  • На майданчику в парку «Топільче» в районі перехрестя вулиць Дружби – Руської (дамба Тернопільського ставу);
  • На території парку «Національного відродження» (заїзд від АЗС «Укрнафта» біля «Алеї здоров’я»);
  • На території відпрацьованого піскового кар’єру на вул. Микулинецькій (за міським кладовищем);
  • На території пустиря навпроти будинку №34А на вул. Текстильній;
  • На території відпрацьованого піскового кар’єру на вул. Пісковій;
  • На території «Савич парку» на вул. Генерала М.Тарнавського.

Експлуатуючим організаціям забезпечувати своєчасне видалення снігу, не допускаючи його забруднення відходами.

Загалом, «Дорожня карта утримання шляхово-мостового господарства Тернополя взимку» - це комплексний документ на 52 сторінки, з яким всі бажаючі можуть ознайомитися на сайті Тернопільської міської ради найближчим часом.

Підготовлено за даними прес-служби ТМР

Вибір читачів за тиждень

Відео