Віра Олександрович

Тернопіль: чи вистачить депутатам глузду заборонити забудову у парку «Національного Відродження»? (фото)

Конфлікт

Депутат Тернопільської міської ради Тарас Серетний наважився подати на розгляд сесії проект рішення, що стосується заборони скандальної забудови у парку «Національного Відродження».

Нагадаємо, конфлікт між забудовником і звичайними тернополянами, які захищають цю місцину і не дають там звести готель (за іншою версією – «Вуличну академію»), загострюється час від часу уже понад рік. Іноді доходить навіть до бійок і серйозних протистоянь. Не допомагають навіть щільні кордони поліції.

Протест тернополян
Протест тернополян

Сміливця, який би подав такий документ на розгляд депутатів, активісти шукали ще із червня («Терен» писав про це ТУТ і ТУТ – прим.).

Снимок
Снимок

Наразі Тарас Серетний написав на своїй сторінці у «Фейсбуці» таке (цитуємо): «Щойно постійна комісія міської ради із питань природокористування, приватизації, продажу та оренди землі одноголосно підтримала запропонований мною проект рішення щодо заборони будівництва «Вуличної Академії» у парку «Національного Відродження».

Але чи будуть такими ж одностайними політики на сесії? Відповісти на це запитання поки що неможливо. Хоча депутатам все-таки варто зважати, що загострення ситуації у парку через залучення забудовником так званих тітушок може призвести до важких наслідків.

Розмова з тітушками
Розмова з тітушками

Власне, Тарас Серетний нещодавно сам відвідав віче, яке скликали активісти. Мав змогу поспілкуватися з присутніми на протесті. Свою ініціативу чоловік оприлюднив саме після цих подій.

Серетний_парк
Серетний_парк

Слід також нагадати, що Тарас Серетний є висуванцем Радикальної партії. Він працює в управлінні Держгеокадастру у Тернопільській області, тож у земельних справах дійсно розуміється. Втім, завадити може його «підмочена» репутація. Адже цього депутата торік затримали на хабарі. Радикал начебто вимагав у підприємця і одержав через посередника 1500 доларів США за незастосування штрафних санкцій у результаті позапланової перевірки щодо земельної ділянки, що перебувала в користуванні підприємця на праві сервітуту.

Документ1
Документ1

Принагідно депутат попросив включити це питання у порядок денний сесії, що відбудеться уже 8 серпня. Причина – резонанс, який викликала серед тернополян та забудова.

Документ2
Документ2

До речі, у рубриці «Проекти» рішень уже є кілька цікавих пропозицій на цю сесію. Їх можуть включити до порядку денного навіть у день засідання – із голосу («Терен» про це писав ТУТ, ТУТ, ТУТ, ТУТ і ТУТ – прим.).

Фото зі сторінки Тараса Серетного у «Фейсбуці»

Вибір читачів за тиждень

Відео