Віра Олександрович

Тернопіль дивує: про тисячу ветеранам, опалення в ЦУМі і зручне «пакетне» голосування (фото)

Без цікавинок і навіть курйозних моментів не обійшлося на 12-й сесії Тернопільської міської ради.

Нагадаємо, засідання відбулося 4 лютого. Депутати розглянули майже 200 пунктів. Серед яких були і політичні звернення.

- Основна робота 12-ї сесії Тернопільської міської ради була спрямована на те, щоб вивчити питання виконання програм, які були у попередні роки, - сказав на брифінгу після завершення сесії міський голова Тернополя Сергій Надал. - Це були звіти керівників підрозділів про ряд особливо важливих питань діяльності міста.

Втім, варто зауважити, що всі ці 8 питань ухвалили пакетом №1. 

Василь Даньчак

Наведемо кілька цифр із комплексної програми «Здоров’я громади» на 2019-2021 роки:
- безоплатний і пільговий відпуск лікарських засобів за рецептами лікарів у разі амбулаторного лікування надавали 10 хворим із трансплантованими (пересадженими) органами;
- забезпечення інсулінозалежних жителів громади препаратами інсуліну складає в середньому 1300 чоловік/рік;
- проведено 203 429 вакцинацій від коронавірусної інфекції COVID-19, першою дозою охопили 48,87% осіб, двома дозами – 41,36%;
- виписали 2 388 пільгових рецептів при амбулаторному лікуванні учасників АТО/ООС;
- станом на 01.12.2021 р. 163 251 особа уклала декларацію з сімейними лікарями КНП «Центру первинної медико-санітарної допомоги».

Володимир Сулима

Лише при обговоренні виконання програми «Турбота» начальнику управління соціального захисту населення Володимиру Сулимі запропонували збільшити виплати ветеранам ОУН-УПА до 3 тис. грн. Досі цих трохи більш як 30 людей отримували лише 850 грн/міс. Виявилося, наразі їм готові виплачувати по 1 тис. грн. Саме таку суму заклали у нову програму.

Йшлося на сесії і про виконання:
- «Програми забезпечення обороноздатності військових формувань Тернопільського гарнізону та військового призову Тернопільської міської територіальної громади на 2021 рік»;
- «Програми підготовки спеціалістів для комунальних підприємств, установ, організацій та виконавчих органів міської ради з числа студентів закладів вищої освіти та їх подальше працевлаштування на 2019-2021 роки».

Врешті не всі депутати були готові підтримати такі звіти, але голосування було «пакетним», тому – варіанти не були передбачені: або ти «за», або «проти». Тому 4-ро депутатів «утрималися». Пакет №1 отримав 34 «за».

Олег Соколовський

Під час ухвалення питання «Про внесення доповнень до рішення міської ради від 16.06.2016 р.», яке представляв начальник міського управління ЖКГ Олег Соколовський, йшлося про відключення від централізованого опалення двох об’єктів: вул. Будного, 22 і бульв. Т. Шевченка, 12. 

- Внoситься зміна в теплoпoстачання Тернoпoля, - пояснив пан Соколовський. - Згіднo із пoданими заявами, два будинки oбласнoгo центру відключаються від центральнoгo теплoпoстачання. А Шевченка, 12 – це ЦУМ. 

За це рішення віддали свoї гoлoси всі на той час присутні у залі 36 депутатів.

Фото з трансляції засідання на сторінці Тернопільська міська рада у соціальній мережі «Фейсбук»

Вибір читачів за тиждень

Відео