Віра Олександрович

Тернопіль досі лихоманить: у проблемах із платіжками за тепло наказали розібратися до 28 січня

Основне

Тема платіжок за тепло у місцях загального користування, які нещодавно отримали жителі Тернополя, в яких – індивідуальне опалення, не втрачає актуальності.

Тож провести обстеження місць загального користування (горищ, підвалів, сходових кліток) і допоміжних приміщень в будинках, що отримують послуги із постачання теплової енергії (для з’ясування стану теплоізоляції транзитних трубопроводів, наявності батарей і т. ін.) спеціально створеним робочим групам наказали до 28.01.2022 р. Про це йдеться у розпорядженні міського голови Сергія Надала «Про створення робочих груп». Зауважимо, спершу у міській раді заявляли про іншу дату – 31.01.2022 р.

Нагадаємо, Тернопіль лихоманить уже другий тиждень. Емоції не стихають, хоча комунальники вже оприлюднили свою позицію з даного питання. «Терен» писав про це докладно ТУТ

Pasted
Pasted

Вочевидь, проблему треба вирішувати нагально. Відтак міський голова навіть зробив офіційну заяву (цитуємо): «…було зроблено автоматичний розрахунок, згідно із урядовою формулою для помешкань з індивідуальним опаленням без врахування особливостей кожного будинку і кожної квартири. Тому ми у Тернополі створюємо робочі групи. Вони мають провести інвентаризацію внутрішньо-будинкових теплових комунікацій під’їздів, горищ, підвалів, за згодою власників – і квартир. Саме на основі цих даних «Тернопільміськтеплокомуненерго» проведе перерахунок за грудень 2021 року та січень 2022 року. Це справа не одного дня. Тому я прошу жителів багатоквартирних будинків сприяти роботі комісій, щоб можна було провести таке обстеження у найкоротші терміни. Нарахування за тепло мають бути справедливими та зрозумілими!». 

Відповідно, секретарю міської ради Ігорю Гірчаку, заступнику міського голови з питань виконавчих органів ради Владиславу Стемковському, начальнику управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології Олегу Соколовському наказали забезпечити контроль за діяльністю відповідних робочих груп.

До речі, найсвіжішу інформацію про зміни форми нарахування за опалення і створення робочих груп для інвентаризації будинків у Тернополі можна переглянути ТУТ.

Цю трансляцію 14 січня оприлюднили на офіційній сторінці міського голови (Сергій Надал) і на сторінці Тернопільської міської ради у соціальній мережі «Фейсбук». Роз’яснення цього разу надавали: головний інженер КП «Тернопільміськтеплокомуненерго» Віталій Грубенюк та Олег Соколовський.

Фото і відео з відкритих джерел і сторінки Сергія Надала

Вибір читачів за тиждень

Відео