Тернопіль має на кого рівнятися

fullsize

Чи можна створити комфортні умови для комунікації між чиновниками та містянами? Однозначно можна! Такий приклад нам показує столиця. Сьогодні на порталі Change з’явилася інформація про те, що незабаром жителі Києва матимуть власну соцмережу, яка стане своєрідною платформою для обміну думками.

- Відтак в Києві планують запустити нову муніципальну соціальну мережу «Спільно», яка повинна стати місцем для діалогу між державною адміністрацією та мешканцями столиці, - пише Change. -  Кожен киянин, громадська організація або ОСББ зможе створити свій аккаунт в «Спільно». Учасники зможуть отримувати інформацію і розповідати про свою діяльність, вести свій блоги, проводити і брати участь в опитуваннях, знаходити однодумців і волонтерів, просувати свої ініціативи, отримувати консультації експертів і т.д.

Чиновники, в свою чергу,  зможуть дізнаватися про проблеми громадськості з так званих «перших вуст» і вести комунікацію з жителями столиці.

Також в муніципальній соцмережі з'явиться «бібліотека», яку користувачі зможуть наповнювати своїми рекомендаціями та іншою корисною інформацією.

Після успішного тестування проекту планується розробити для нього мобільний додаток, який дозволить спростити процедуру ідентифікації користувача і додати можливість брати участь в голосуваннях і опитуваннях. Також з'явиться мобільна диспетчерська служба і мобільна книга скарг.

Запустити і почати тестування проекту планують в листопаді цього року. А на весну 2019 року заплановано вихід додатка для мобільних пристроїв.

Ініціаторами проекту є Департамент громадських комунікацій КМДА і громадська організація «Укрмедіа». Презентація нової муніципальної соцмережі відбудеться уже 24 жовтня.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео