Тернопіль має на кого рівнятися (фото)

4

Єдиний архетип для МАФів та зупинок з МАФами пропонують затвердити в Херсоні. Там, на засіданні виконавчого комітету, розглядали дану пропозицію.

Про це повідомляє ksza.ks.ua.

Раніше один з місцевих депутатів наголосив на важливості встановлення малих архітектурних форм в одному стилі, окрім того Володимир Бебеко акцентував на тому, що споруди мають бути комфортними, як для відвідувачів так і працівників.

- Закладається стандарт на основі морських контейнерів : 2,5/3 , 2,5/6, 2,5/12 м. Це 7,5 , 15, 30 метрів кв. Висота від 2,5 до 2,9 м. Це дозволить нам одразу СТАНДАРТИЗУВАТИ розміри МАФів. Використання морських контейнерів, як бази (основи конструкції) і економічно вигідно, і зручно для всіх. Контейнер має надпотужну силову конструкцію виготовлену на заводі із металу спеціального сплаву (неможливо так самостійно зробити), тому витримує надзвичайно великі навантаження і не потребує фундаменту. Тобто його можна і треба ставити прямо на землю, плитку чи асфальт. Варіанти оздоблення ми пропонуємо прописати в стандартах архетипу. Використовуватись можуть тільки антивандальні, довговічні, сучасні матеріали: скло, металопластикові (не білі) вікна, алюміній, керамограніт, термодерево або фундермакс, метал з порошковим фарбуванням. Не алюкобонд, який дорогий і не практичний. Виготовлення МАФів на базі морських контейнерів дозволить нам виготовляти їх на виробництві в Херсоні (робочі місця) і привозити їх на місце встановлення ВЖЕ ПОВНІСТЮ готовими. Отримав дозвіл, підготував майданчик, зробив благоустрій, озеленення, підвів комунікації. Комісія прийняла це. Привіз і вигрузив МАФ. Година на підключення і працюй. Ніяких огорожених місяцями, забруднених будівельних сміттям тротуарів. В разі потреби, не треба нічого розбирати, знову таки, машина під’їхала, автокран підняв, погрузив, відвіз. Там, де треба, де місто вирішить необхідним, можуть бути зупинки також на основі морських контейнерів з МАФ. Зазначу зупинка МАФ буде виглядати сучасно, використані антивандальні та довговічні сучасні матеріали, встановлені на даху сонячні панелі, безкоштовний вай фай, кольорові інформаційні екрани, відеокамери. Захист від вітру і дощу, зручні дерев’яні лавки з захистом від спання на них. Моя пропозиція передбачає різні варіанти співпраці міста з підприємцями: 1-варіант - купуєш креслення, перелік стандартизованих матеріалів для оздоблення, сам контейнер, будуєш МАФ самостійно. Комісія приймає його ДО встановлення і визначає відповідність до паспорту прив’язки. По-друге: визначене конкурсом підприємство будує і продає МАФи бажаючим. І по-третє: місто (комунальне підприємство) будує, встановлює і надає в оренду готові МАФи чи зупинки з МАФАми бажаючим, - зауважив ініціатор ідеї Іван Бебко та презентував можливі проекти.

2
2

3
3

На засіданні виконкому була прийнята пропозиція Івана Бебко. Також ці проекти на виконкомі було доповнено баченням головного архітектора міста.

1
1

Нагадаємо, як писав раніше «Терен», у польських містах набирає популярності нова тенденція – зелені зупинки. Зараз такі почали з’являтися у місті Білосток, Варшаві та Сім’ятичі.

Фото: «Херсонщина за день»

Вибір читачів за тиждень

Відео