Юля Вітюк

Тернопіль отримав гуманітарну допомогу з-за кордону (фото)

У Тернопіль приїхали кілька фур з Німеччини із гуманітарною допомогою.

Про це повідомив міський голова Тернополя у соцмережі Фейсбук.

- Тернопіль продовжує приймати підтримку, допомогу від наших міст партнерів, сьогодні приїхали дві великі фури з міста, з яким почали співпрацю недавно. Вони вже виявили готовність по всій Німеччині збирати все необхідне. А це: продукти харчування, консерви, мука, напої, дитячі товари, суміші, підгузники, дитячий одяг, медикаменти, — говорить Сергій Надал, міський голова Тернополя.

Сергій Надал, міський голова Тернополя

Голова міста також наголосив, необхідну продукцію максимально швидко відправлять на Схід країни, та в ті міста, в яких потребують допомоги найбільше.

В гуманітарному штабі допомагають щодня близько 70 волонтерів, розвантажують, фасують та завантажують необхідну продукцію для перевезення в ті місця, де є необхідність. Допомогу отримали і від інших країн.

- За останні два дні вже 4 машина привезла допомогу, були машини з Польщі, Литви, Німеччини і знову з Литви. Чекаємо ще. В складі ми всю отриману допомогу розподіляємо і чекаємо на нові вказівки,— розповів і Іван Слободян, координатор.

Іван Слободян, координатор

Також чоловік наголосив, що зараз найбільша потреба в медикаментах та військовому спорядженні — це рації, бронежилети. 

Отримала гуманітарну допомогу і Біла Церква. 11 тонн вантажу від благодійної організації українців в Данії «Bevar Ukraine» відправили до місцевого шпиталю. Це медикаменти та інше медичне обладнання. Про це повідомила Військова адміністрація в Телеграм. Вантаж уже відправили до шпиталю.

Гуманітарна допомога у Білу Церкву

Фото та відео з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео