Віра Олександрович

Тернопіль: спорткомплекс на 3 тисячі глядачів збудують… замість інституту

Депутати2

Стадіон «Теркстерно» повернули громаді міста, а поруч за два роки може постати новий спортивний комплекс для ігрових видів спорту.

Два важливих питання: «Про вилучення земельних ділянок за адресою проспект Злуки, 3а» і Про надання земельної ділянки площею 1,5737га за адресою: просп. Злуки, 3а - КП «Тернопільський міський стадіон» були у порядку денному під №№ 274 і 275. Тож розглядали їх депутати вже ввечері, фактично – без «публіки». Але обидва голосування були позитивними – 32 і 31 «за», відповідно.

Нагадаємо, сесія міської ради була непростою. «Терен» про це писав ТУТ, ТУТ і ТУТ.

- Ми, звичайно, намагаємося підтримувати стадіон у належному стані, але це – дуже добре, що він нарешті отримає господаря, - відверто радів секретар міської ради Віктор Шумада.

Гімн
Гімн

Так він відреагував, коли міська рада вирішила припинити приватному вищому навчальному закладу «Інститут економіки і підприємництва» (код ЄДРПОУ 21133768) право користування земельною ділянкою (кад. номер 6110100000:04:001:0516) площею 0,0244 га за адресою: проспект Злуки, 3а, враховуючи письмову згоду землекористувача. Враховуючи письмову згоду землекористувача, забрали у вишу і другу ділянку - площею 0,4971 га за адресою проспект Злуки, 3а. Відтак вказані земельні ділянки віднесли до земель не наданих у користування і не переданих у власність. Тобто їх уже точно не забудують і там буде стадіон.

Депутати3
Депутати3

Окрім того, приватному вищому навчальному закладу «Інститут економіки і підприємництва» припинили право користування земельною ділянкою (кад. номер 6110100000:04:001:0519) площею 1,5737 га за адресою проспект Злуки, 3а.

- Цю земельну ділянку на проспекті Злуки, 3а ми передаємо КП «Тернопільський міський стадіон» із конкретною метою, - пояснив міський голова Сергій Надал. – На тій території ми нарешті зможемо збудувати спортивний комплекс для ігрових видів спорту на 3 тисячі глядачів!

Мер підкреслив: житлової забудови там точно не буде. Натомість уже за два роки можуть реалізувати унікальний інвестиційний проект. Загалом на нього потрібно 120 млн грн. Ідеї щодо пошуку грошей у міській раді уже мають. До того ж, є варіанти, що передбачають можливість розширення проекту і долучення до нього інших об’єктів.

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео