Віра Олександрович

Тернопіль: за напад у ресторані іноземець може отримати до 8-ми років ув’язнення

Суд

Іноземця, який поранив охоронця одного із закладів громадського харчування у Тернополі, триматимуть під вартою. У суді, до речі, чоловіку можуть дати до 8-ми років ув’язнення.

Про це сьогодні, 16 листопада, повідомили у пресслужбі Тернопільської обласної прокуратури.

- Громадянину Сьєрра-Леоне, жителю Тернополя, уже повідомили про підозру у вчиненні умисного тяжкому тілесного ушкодження, небезпечного для життя в момент заподіяння, - кажуть у прокуратурі. – Тобто йдеться про звинувачення за ч. 1 ст. 121 КК України. Тож надалі чоловік залишатиметься під вартою.

Нагадаємо, кілька днів тому в одному із бaрів Тернополя відвідувач вдарив охоронця гострим предметом у живіт. Подейкують, підозрюваний жив в Україні цілком легально, адже він – одружений із тернополянкою. Іноземець начебто колись навчався в одному з місцевих вишів, але його відчислили. Втім, до кримінальної відповідальності його раніше не притягували, у протизаконних діях не підозрювали.

- Конфлікт виник через зухвалу поведінку іноземця-клієнта закладу громадського харчування, - стверджують правоохоронці. - Чоловік не реагував на зауваження персоналу. Потерпілого врешті доправили до лікарні. Медики констатували у нього поранення, що належить до тяжких тілесних ушкоджень і є небезпечним для життя у момент заподіяння.

У Тернопільському міськрайонному суді підтримали позицію прокурора щодо обрання запобіжного заходу підозрюваному у вигляді тримання під вартою без визначення застави. Наразі триває досудове розслідування, яке здійснюють слідчі поліції.

До речі, подібні злочини в Україні караються позбавленням волі на строк від 5 до 8 років.

Фото із відкритих джерел 

Вибір читачів за тиждень

Відео