Віра Олександрович

Тернопіль – законодавець моди: депутат вимагає збільшення… публічності

Шкула

Тернопіль має шанс стати законодавцем нової моди. Так, збільшення публічності у роботі постійної комісії Тернопільської міської ради із питань природокористування, приватизації, продажу і оренди землі вимагає… голова цієї ж комісії - Андрій Шкула.

Також він просить забезпечити кращий доступ громадян до інформації і посилення контролю над робою очолюваної комісії (читайте про це ТУТ прим.).

Депутат навіть знає, як це втілити. Він пропонує своїм колегам ухвалити таке (цитуємо):

  1. Орієнтовні порядки денні засідань комісії із питань природокористування, приватизації, продажу та оренди землі в складі питань підготовлених структурними підрозділами міської ради, міським головою, депутатами чи виконавчим комітетом, а також зверненнями і заявами громадян оприлюднювати на сайті Тернопільської міської ради (ТМР) не пізніше, як за три дні до засідання комісії.
  2. Забезпечити онлайн трансляцію на сайт ТМР чи в соціальні мережі, із подальшим архівним зберіганням відео, засідань постійної комісії міської ради з питань природокористування, приватизації, продажу та оренди землі.
  3. Рекомендувати головам постійних депутатських комісій розробити проекти рішення «Про збільшення публічності в роботі комісії, забезпечення кращого доступу громадян до інформації, посилення контролю над робою комісії».

Контроль за виконанням такого рішення Андрій Шкула пропонує покласти на міського голову Сергія Надала і постійну комісію міської ради із питань місцевого самоврядування, законності, правопорядку, регламенту та депутатської діяльності (голова – Олег Климчук).

Нагадаємо, Андрій Шкула – журналіст. Працює в одній із місцевих медіа-компаній, тож про те, що таке публічність, йому відомо достеменно. Чи підтримають таке прохання колеги депутата, стане відомо уже 15 червня.

Снимок_Шкула
Снимок_Шкула

До речі, у порядку денному цього засідання буде чимало цікавих питань (читайте ТУТ, ТУТ і ТУТ прим.).

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео