Віра Олександрович

Тернопілля: порушники сплатять майже 2,3 млн штрафів

unnamed (7)

Аж 74 порушення Закону «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв і тютюнових виробів» виявили на Тернопіллі від початку року.

Сталося це під час перевірок суб’єктів господарювання, що здійснюють роздрібну торгівлю алкогольними напоями і тютюновими виробами. Про це повідомили у Відділі організації роботи Головного управління Державної фіскальної служби (ДФС) в області.

  • У ході перевірок виявили 26 випадків роздрібної торгівлі алкогольними напоями неповнолітнім особам, 19 – торгівлі такими виробами без наявності ліцензій, - уточнюють фахівці. – Ще 18 випадків стосувалися здійснення підприємцями торгівлі алкогольними напоями і тютюновими виробами за цінами, нижчими від встановлених мінімальних оптово-відпускних або роздрібних цін.

Натомість у двох випадках податківці зафіксували продаж тютюнових виробів за цінами, вищими від максимальних роздрібних. Крім того, були факти реалізації алкогольних напоїв на розлив для споживання на місці, зберігання алкогольних напоїв у місці, не внесеному до єдиного реєстру, і зберігання алкогольних напоїв без марок акцизного податку встановленого зразка тощо.

  • За результатами перевірочної роботи до порушників застосували понад 2 млн 250 тисяч фінансових санкцій, - стверджують у податковій.

Нагадаємо, відповідно до закону, за продаж алкогольних напоїв і тютюнових виробів неповнолітнім карають анулюванням ліцензій і штрафами. Їхній розмір щодо суб’єкта господарювання становить 6 800 грн.

Фото із відкритих джерел

 

Вибір читачів за тиждень

Відео