Ростислав Фук

Тернопільщина – на першому місці по захворюваності на кір

Випадки цієї небезпечної хвороби зафіксували в 11 областях України

1 (1)

43 випадки захворювання на кір (із них 21 – це діти до 17 років) зареєстрували в Україні за вісім місяців 2023 року. В аналогічному періоді минулого року їх було шість. Водночас за весь 2022 рік було зареєстровано 11 випадків. Такі дані наводить Центр громадського здоров’я, повідомляють у пресслужбі МОЗ.

Цьогоріч випадки кору зафіксували в 11 регіонах. Найбільше у Тернопільській області – 11 випадків. У сусідній Львівській області 6 хворих, у Хмельницькій – 5, а у Рівненській – 2.

Останній випадок кору зареєстрували днями в Києві. 13-річна нещеплена дитина зараз перебуває в міській дитячій лікарні під наглядом лікарів. Однокласники інфікованої дитини – 34 учні однієї з київських гімназій – здорові, симптомів захворювання не мають. За їхнім станом ведеться нагляд. Весь клас переведений на онлайн-навчання до кінця вересня.

Отримати щеплення від кору можна у сімейного лікаря або педіатра, у пунктах щеплень,  дитячих точках UNICEF «Спільно». Також в Україні діють 312 мобільних бригад, які виїжджають для проведення щеплень до віддалених районів, організованих колективів та маломобільних людей. Дізнатися адресу найближчого пункту щеплення або дізнатися контакти регіонального координатора з вакцинації для виклику мобільної бригади можна у контакт-центрі МОЗ за номером 0 800 60 20 19.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео