Тамара Коблик

Тернопільщина отримала ще 15 шкільних автобусів (фото)

Загалом, шкільний автопарк Тернопільщини складається зі 198 одиниць транспорту

Тернопільщина отримала 15 шкільних автобусів у рамках міжнародної гуманітарної допомоги. З Республіки Фінляндія – 1 автобус марки „IVECO” та 2 автобуси марки „VOLVO”; з Королівства Швеція – 8 автобусів марки „VOLVO”, з Франції – 4 автобуси марки „IVECO”. Про це повідомили у пресслужбі Тернопільської обласної військової адміністрації.

За кошти місцевого бюджету у двох територіальних громадах придбали 3 шкільні автобуси. Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України про надання державної субвенції на придбання шкільних автобусів для Тернопільщини було виділено 36769,0 тис. грн субвенції з державного бюджету. За ці кошти закупили 21 шкільний автобус.

Загалом, шкільний автопарк Тернопільщини складається зі 198 одиниць транспорту. Аби відновити довіз дітей до освітніх закладів, область отримала шкільні автобуси від іноземних партнерів, а також закупила за кошти субвенції з державного бюджету.

Нагадаємо, з початком повномасштабного вторгнення Тернопільщина виділила кілька десятків автомобільних транспортних засобів для евакуації населення з окупованих територій. На потреби ЗСУ та евакуацію людей з Луганської області передали 40 шкільних автобусів.

Читайте також: «Страшно подумати, що буде взимку»: на Тернопільщині діти на возах добираються у сусіднє село до школи

Фото Тернопільської ОВА

 

 

Вибір читачів за тиждень

Відео