Тамара Коблик

Тернопільщина попрощалася з 19-тирічним Героєм Романом Корчемним (фото)

У січні 2023 року юнак добровільно став на захист України. А вже у березні його життя трагічно обірвалося під час мінометного обстрілу. Вічна і світла пам'ять

До рідного дому у с. Стіжок повернувся захисник – 19-річний Роман Корчемний, який загинув внаслідок мінометного обстрілу поблизу с. Білогорівка на Донеччині. Сьогодні, 16 березня, юнака поховали. Про це повідомили на сторінці Шумської територіальної громади у фейсбуці. 

Юнака в останні роки виховував дідусь, оскільки мама померла, коли хлопцеві було 16. У січні 2023 року добровільно став на захист України та був прийнятий на військову службу за контрактом до ЗСУ. А вже у березні його життя трагічно обірвалося під час мінометного обстрілу з боку окупантів.

На площі Героїв Майдану священники відправили панахиду за загиблим. Жителі громади попрощалися із Романом зі сльозами на очах, не стримуючи емоції. Траурний кортеж рушив до Стіжка, де вздовж усієї дороги від Шумська Героя зустрічали на колінах мешканці громади, щоб вшанувати пам’ять та провести в останню путь.

Односельці висловлюють найкращі слова про Романа, про його щирість, доброту душі, дружелюбність та працьовитість.

16 березня 2023 року в Шумській громаді оголошено днем жалоби.

Колектив Терену щиро співчуває рідним, друзям та побратимам Романа Корчемного з приводу непоправної втрати. Вічна пам'ять Герою.

Нагадаємо, на війні загинув молодий географ з Тернополя Ігор Пришляк.

Фото зі сторінки Шумської територіальної громади у фейсбуці та Зої Карпюк

Вибір читачів за тиждень

Відео