Тернопільщина завершила будівництво «фортець» на сході України

З більш, ніж двотижневим запізненням тернопільські будівельники впоралися з будівництвом захисних укріплень на Сході.

Як повідомили в ОДА,  цього тижня чотири оборонні об’єкти прийматиме спеціальна комісія під керівництвом Віце-прем`єр-міністра України.

Будівельники області зводили чотири фортифікаційні споруди у першій лінії оборони. Одна така споруда нагадує фортецю довжиною 800 і шириною 500 метрів. У склад одного взводного опорного пункту входить: командно-спостережний пункт, кілька вогневих споруд, бліндажів, окопів для танка і БТР (БМП), позиція мінометного взводу, укриття для техніки, а також траншеї, окопи та ходи сполучення. Глибина окопів становить не менше 1,70 м, ширина – від 0,6 до 1,1 м.

Будматеріали та дерево будівельникам надходили зазвичай з Тернопільщини, а спецматеріали – зі столичного війського заводу.

Після передачі об’єктів на баланс на лініях розмістять пости Міноборони для їх подальшої охорони.

Нагадаємо, будівництво тернопільської ділянки так званої “стіни Яценюка” мали завершити ще 25 травня. Таке зобов’язання взяв на себе голова ОДА Степан Барна.

Додамо, що згідно з постановою Кабміну, на 5 ділянок “укріпрайону” в районі Попасної з бюджету було виділено понад 15 мільйонів гривень.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео