Віра Олександрович

Тернопільщина дбає про «соціалку»: у 2021-му сплатили майже 5 млрд грн

Гривні

Платники з Тернопільщини на соціальні гарантії у 2021-му сплатили майже 5 млрд грн. Ця сума майже на мільярд вища, ніж у 2020 році. 

Про це повідомили у Секторі інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Тернопільській області.

- Торік суб’єкти господарювання з Тернопілля сплатили майже 5 млрд грн єдиного соціального внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, – каже начальник Головного управління ДПС в області Михайло Яцина. - Порівняно з 2020 роком сплата зросла на 21% або «плюс» 866,3 млн грн. 

Лише у грудні і краяни спрямували до бюджету 550,5 млн грн єдиного внеску, що на 70,9 млн грн більше, ніж торік або «плюс» 15%.

Нагадаємо, єдиний внесок є джерелом наповнення фондів соціального страхування, з яких здійснюють виплати пенсій, забезпечують соціальні гарантії на випадок безробіття, нещасних випадків на виробництві чи професійних захворювань. 

- Варто мати на увазі, що несплачений єдиний внесок призводить до втрати страхового стажу, необхідного для призначення пенсій у майбутньому, - зазначає Михайло Яцина. - Адже періоди роботи зараховують до страхового стажу лише за умови сплати страхових внесків у сумі не меншій, ніж мінімальна.

До речі, із січня 2022 року ця сума становить 1430 гривень

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео