Віра Олександрович

Тернопільщина: молодим батькам уже не треба «оббивати пороги»

Свідоцтво

Уже півтора тисячне свідоцтво про народження немовляти вручили матері у Тернопільському обласному клінічному перинатальному центрі «Мати і дитина».

Нагадаємо, задля спрощення доступу громадян до адміністративних послуг щодо державної реєстрації народження дитини на Тернопільщині такий сервіс Мін’юсту працює уже другий рік поспіль. Тож працівники відділів ДРАЦС (Державної реєстрації актів цивільного стану – прим.) приймають документи і видають свідоцтва про народження, а також здійснюють реєстрацію дитини просто у пологовому будинку (докладно про нові сервіси читайте ТУТ і ТУТприм.). Тобто стояти у чергах і оббивати пороги чиновничих кабінетів уже не треба.

«Рекордне» свідоцтво молодим батькам вручив особисто начальник Головного територіального управління юстиції в області Едуард Кольцов. Пощастило відразу восьми мамусям. Окрім документів, вони отримали і приємні символічні подарунки.

- Така послуга значно спростила саму процедуру одержання першого документу дитини, - наголошує керівник управління. - Тепер батькам немає необхідності звертатися у відділи державної реєстрації актів цивільного стану за свідоцтвом, вони його одержують у пологовому будинку і навіть можуть одразу зареєструвати малюка за місцем проживання.

До речі, фронт-офіси Мін’юсту, де впродовж року зареєстрували понад 2400 народжень, в області мають у 17-ти пологових будинках. Тож отримали перший документ малюка у закладах охорони здоров’я батьки погоджуються у 60% випадків. Частину породіль стримує лише те, що вони ще остаточно не визначилися із ім’ям новонародженого.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео