Віра Олександрович

Тернопільщина: на підвищенні оплати праці наполягали під час перевірок

Зарплата

Понад 18,6 млн грн заборгованої зарплати вже виплатили на Тернопільщині підприємства своїм працівникам. Але для цього довелося попрацювати податківцям.

Про це повідомили у Секторі інформаційної взаємодії Головного управління Державної податкової служби (ДПС) у Тернопільській області.

- Так, із початку цього року із керівниками 138 підприємств, які допустили заборгованість із виплати зарплати та податкових платежів, провели роз’яснювальну роботу, - кажуть у податковій. - Після чого 132 боржники виплатили понад 18,6 млн грн заборгованої зарплати. Відтак до бюджету додатково надійшло 2,7 млн грн податку на доходи фізичних осіб (ПДФО) і 5,2 млн грн єдиного внеску.

Відомо, що податок на доходи – основний бюджетоформуючий платіж місцевих бюджетів. Тому до контролю за додержанням законодавства про оплату праці залучаються працівники органів місцевого самоврядування. Для цього створюють спільні комісії.

- Із початку року вони провели роз’яснювальну роботу з керівниками 78 підприємств, на яких зарплату виплачували у мінімальному чи нижче розмірі, - додають у податковій. - Результатом стало підвищення рівня виплати зарплати на 74-х з них. Тож додаткові надходження до бюджетів склали 5,2 млн грн, з яких 2,4 млн грн ПДФО та 2,8 млн грн єдиного внеску.

Доцільність підвищення оплати праці податківці роз’яснили представникам 610 підприємств та організацій області.

- Відтак на 576-ти із них підвищили рівень виплати зарплати, - уточнюють податківці. - Тож бюджети отримали 12,4 млн грн ПДФО та 13,8 млн грн єдиного внеску. Завдяки активізації роз’яснювальної роботи щодо необхідності оформлення трудових відносин із найманими працівниками у вересні прийняли 6 699 працівників.

Нагадаємо, контроль за додержанням суб’єктами господарювання чинного законодавства про оплату праці – під пильним наглядом працівників Головного управління ДПС у Тернопільській області.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео