Тернопільщина – під прискіпливим оком спостерігачів ОБСЄ

DSC07398

Голова райдержадміністрації Юрій Ништа зустрівся із представниками місії ОБСЄ (Організації з безпеки та співробітництва в Європі), спостерігачами спеціальної моніторингової місії в Україні із Словаччини та Чорногорії – Мирославом Демко та  Драганом Гаговічем, повідомляє офіційний сайт Теребовлянської РДА.

Вони завершили об’їзд районів Закарпатської та Івано-Франківської областей. На даний момент, за їх словами, триває об’їзд районів Тернопільщини.

Спостерігачі обговорили із головою РДА питання про хід децентралізації у районі та проаналізували результати роботи чотирьох створених громад: Теребовлянської, Микулинецької, Іванівської та Золотниківської.

Також були підняті питання соціального захисту переселенців із Криму та Донбасу, які на даний час проживають на території району, про учасників АТО та їх соціалізацію після повернення, про загальну ситуацію із безпеки у районі.

Спостерігачі відмітили позитивну динаміку розвитку краю, зокрема поставили високу оцінку втіленню реформи із децентралізації.

За результатом бесіди представники міжнародної організації склали об’єктивний звіт, що буде розміщений на сайті моніторингової місії.

Вибір читачів за тиждень

Відео