Віра Олександрович

Тернопільщина вже підходить до межі у 5 мільярдів гривень

grivna

Платники податків з Тернопільщини вже спрямували до бюджетів майже 4,7 млрд грн різних платежів.

Про це повідомили у Секторі інформаційної взаємодії Головного управління Державної податкової служби (ДПС) у Тернопільській області.

- Упродовж І-го півріччя цього року платники податків з Тернопілля забезпечили до бюджетів усіх рівнів 4 млрд 667,3 млн грн податкових платежів, - уточнює начальник Головного управління ДПС у Тернопільській області Михайло Яцина. - Порівняно з січнем-червнем 2020-го надходження до зведеної казни зросли на 1 млрд 186,8 млн грн, або на 34,1%. 

При цьому до загального фонду держбюджету надійшло 2 млрд 135,9 млн грн, місцеві скарбниці отримали 2 млрд 561,4 млн грн, а це, відповідно, - на 674,9 і 511,8 млн грн більше, ніж торік. 

- Вагому частку в доходах держбюджету склали надходження з податку на додану вартість (ПДВ), податку на прибуток та акцизного податку, - додає очільник податкової служби Тернопільщини. - Суб’єкти господарювання з нашого краю з початку цього року сплатили 1 млрд 39,3 млн грн ПДВ, 205,9 млн грн податку на прибуток і 13,5 млн грн акцизу.

За його словами, щодо показників 6-ти місяців минулого року спостерігається суттєвий приріст надходжень із усіх платежів. Так, сплата ПДВ цьогоріч зросла на 60,5%, податку на прибуток – на 43%, акцизного податку – на 62,4%.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео