Віра Олександрович

Тернопільщина: провели 319 перевірок - призначили понад 37 млн грн штрафів

Ліцензія

На Тернопільщині продовжують порушувати правила торгівлі алкоголем і тютюном. Відповідно, цьогоріч вже призначили штрафів на понад 37 млн грн.

Про це повідомили у Секторі інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Тернопільській області

- Упродовж січня-листопада 2021 року фахівці управління контролю за підакцизними товарами Головного управління ДПС у Тернопільській області провели 319 перевірок суб’єктів господарювання, які здійснюють роздрібну торгівлю алкогольними напоями і тютюновими виробами, - кажуть у податковій. - До порушників застосували фінансові санкції на суму 37,2 млн грн.

За результатами проведених перевірок, експерти встановили 420 порушень щодо реалізації та виробництва підакцизних товарів і застосування реєстраторів розрахункових операцій (РРО) у сфері торгівлі та громадського харчування.

- Зокрема, виявили 79 фактів роздрібної торгівлі тютюновими виробами з полиць самообслуговування, 59 -­ торгівлі алкогольними напоями за цінами, нижчими від встановлених мінімальних гуртово-відпускних або роздрібних, - уточнюють у податковій. - Ще 57 випадків стосувалися таких порушень, як невидача розрахункового документа (чек), незабезпечення ведення у порядку, встановленому законодавством, обліку товарних запасів, а 55 -­ реалізації підакцизної продукції без зазначення коду товарної продукції згідно із УКТЗЕД.

Із початку року на Тернопіллі анулювали 326 ліцензій на право здійснення роздрібної торгівлі алкогольними напоями. Скасували також 263 ліцензії на право здійснення роздрібної торгівлі тютюновими виробними.

- Загалом на початку грудня цього року на території краю суб’єкти господарювання застосовували 4 690 ліцензій: 2 536 – на право здійснення роздрібної торгівлі алкоголем і 2 154 – на право здійснення роздрібної торгівлі цигарками, - додають у податковій.

До слова, внесок податку на додану вартість (ПДВ) від бізнесу Тернопільщини уже сягнув понад 2 млрд грн. Що цікаво, сплата перевищила очікування на 9%.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео