Віра Олександрович

Тернопільщина: штрафи за це доведеться платити і під час карантину

groshi

Місцеві скарбниці на Тернопільщині вже отримали 26,8 млн грн від реалізації підакцизних товарів. І вносити цей податок треба навіть під час карантину.

Про це повідомили у Секторі комунікацій ГУ ДПС у Тернопільській області.

- Упродовж січня-березня 2020-го суб’єкти господарювання на Тернопільщині перерахували до державного бюджету 4,5 млн грн акцизного податку, - звітують у податковій. - Фактична сплата перевищила очікувані надходження на 38,6%. Тому скарбниця держави додатково отримала 1,3 млн грн.

До місцевих бюджетів у І-му кварталі цього року надійшло 26,8 млн грн акцизного податку із роздрібного продажу підакцизних товарів. До того ж, сплата перевищила очікувані надходження на 8,8%, тобто додалося ще 2,2 млн грн.

- Приріст цього платежу до показників січня-березня 2019-го склав 1,3 млн грн, - уточнюють у податковій.

Нагадаємо, відповідно до норм Бюджетного кодексу акцизний податок із реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів, зараховують до міських, селищних, сільських бюджетів і бюджетів об’єднаних територіальних громад.

- Ставка цього податку - 5% із кожної одиниці проданої алкогольної продукції чи тютюнового виробу, - кажуть податківці. - Звітним податковим періодом для платників акцизного податку є календарний місяць. Отож, сплачується платіж упродовж 10 календарних днів, що настають за останнім днем граничного строку подання декларації.

Принагідно у податковій наголосити, що Законом від 17.03.2020 р. за №533-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів щодо підтримки платників податків на період здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)» не передбачили відміну штрафних санкцій за порушення нарахування, декларування і сплату акцизного податку.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео