Оксана Бучко

Тернопільщина – в трійці лідерів за кількістю домогосподарств, які встановили сонячні електростанції (відео)

sun-energy-for-energyindependence_thumb-800x478

За даними Держенергоефективності, у Тернопільській області вже понад 180 родин споживають «чисту» електроенергію та ще й заробляють на цьому додаткові кошти.

Наразі лідер за кількістю домогосподарств, які встановили сонячні електростанції, – Київська область. Там споживають електроенергію з енергії сонця понад 400 приватних домогосподарств. Друге місце в рейтингу займає Дніпропетровщина, де 236 сімей встановили сонячні панелі. До трійки областей-лідерів входить також Тернопільщина. У нашому регіоні 183 домогосподарства перейшли на «чисту» електроенергію, повідомляє прес-служба Тернопільської ОДА.

Це не лише енергозаощадливо, а ще й фінансово вигідно, адже родини, які встановили сонячні панелі, не тільки стають менш енергозалежними та заощаджують сімейний бюджет, а й отримують прибуток, продаючи електроенергію місцевим обленерго. Все це завдяки вигідному «зеленому» тарифу, прив’язаному до курсу євро до 2030 року, який нині становить 5,62 грн. за годину.

Щоб продавати електроенергію достатньо написати заяву в обленерго та встановити лічильник. Гроші щомісяця перераховуватимуть на банківську картку. Єдине обмеження – потужність. Приватна електростанція може бути не більше, ніж 30 кіловат.

[embed]https://youtu.be/ji-dIcUxdh8[/embed]

Вибір читачів за тиждень

Відео