Віра Олександрович

Тернопільщина: винного у смертельній аварії п’яного водія триматимуть під вартою

Аварія

Для водія, який сів за кермо п’яним і поблизу Бережан вчинив смертельну аварію, обрали запобіжний захід – тримання під вартою.

Про це повідомили у пресслужбі Тернопільської обласної прокуратури сьогодні, 28 жовтня.

- У Бережанській окружній прокуратурі здійснюють процесуальне керівництво у кримінальному провадженні щодо водія, який у стані алкогольного сп’яніння вчинив ДТП, - йдеться у повідомленні. - У результаті аварії загинули 2-є пасажирів та ще один – травмований.

Підозрюваного звинувачують у злочині за ч. 4 ст. 286-1 КК України – «керування… в стані алкогольного сп'яніння або під впливом наркотичних чи психотропних речовин, а також передача керування судном особі, яка перебуває в стані алкогольного сп'яніння або під впливом наркотичних чи психотропних речовин…». Таке карається штрафом від 3 400 до 8 500 грн або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до 6-ти місяців, або обмеженням волі на строк до 3-х років, з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до 5 років.

Нагадаємо, аварія сталася біля села Шибалин близько 1 год. ночі 24 жовтня 2021 р. Автомобіль Mitsubishi, яким керував нетверезий водій, вилетів на узбіччя, де зіткнувся з електроопорою. Загинули пасажири авто: працівник міграційної служби і магістрантка тернопільського університету. Ще одну пасажирку госпіталізували. 

- Прокурор довів у суді обґрунтованість підстав для обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без визначення застави, - стверджують у пресслужбі. - Триває розслідування, яке здійснюють слідчі поліції.

До речі, п’яний водій, який збив дитину на Тернопільщині, сидітиме за ґратами 8 років. Таке рішення ухвалили у суді.

Фото з допису пресслужби головного управління ДСНС України у Тернопільській області

Вибір читачів за тиждень

Відео