Віра Олександрович

Тернопільщина «взяла» наступну висоту - майже 7,3 млрд грн

Бюджет

Із Тернопільщини до зведеного бюджету вже надійшло майже 7,3 млрд грн. Цей же показник за 3 квартали 2020 року був значно нижчим.

Про це повідомили у Секторі інформаційної взаємодії Головного управління Державної податкової служби (ДПС) у Тернопільській області.

- Від платників з Тернопільщини зведений бюджет вже отримав 7,3 млрд грн податків і зборів, - каже виконувач обов’язків начальника Головного управління ДПС у Тернопільській області Сергій Бабій. - Порівняно з відповідним торішнім періодом приріст склав 1,7 млрд грн або 30%. 

До державної скарбниці, за його словами, від краян надійшло 3,2 млрд грн, тоді як у січні-вересні 2020 року – лише 2,4 млрд грн. Відтак цьогоріч надходження зросли на 885,6 млн грн або 38%. 

- Традиційно серед основних бюджетоформуючих платежів лідирують податок на додану вартість (ПДВ), податок на прибуток, а також акцизний податок, - стверджує в. о. очільника податкової служби Тернопілля. - Зокрема, суб’єкти господарювання краю сплатили 1,5 млрд грн ПДВ, 472,3 млн грн податку на прибуток і 22 млн грн акцизного податку. 

Доходи місцевих бюджетів у січні-вересні 2021 року склали 4,1 млрд гривень. 

- Це – «плюс» 24% (+790,8 млн грн – прим.) до показників 3-х кварталів 2020-го, – зазначає він. - Сподіваюся, суб’єкти господарювання з нашого краю й надалі відповідально ставитимуться до сплати податків і дбатимуть про розвиток і добробут рідного Тернопілля зокрема та України загалом.

До слова, на Тернопільщині у сфері бізнесу задіяні понад 61 тисячу осіб.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео