Ростислав Фук

Тернопільська «Алея зірок» поповниться новими іменами

Відповідно до рішення виконавчого комітету, цьогоріч на «Алеї зірок» з’явиться бронзова колективна зірка «Захисникам та захисницям України»

Сагайдачного

З нагоди відзначення Дня міста 28 серпня, тернопільська «Алея зірок», що на вулиці вул. Петра Конашевича-Сагайдачного, традиційно поповниться новими іменами. Про це повідомили на сайті Тернопільської міської ради.

Так, відповідно до рішення виконавчого комітету, цьогоріч на «Алеї зірок» з’явиться бронзова колективна зірка «Захисникам та захисницям України».

З метою вшанування та увіковічення видатних тернополян, попередньо ми нагадували та наголошували на тому, щоб мешканці і громадські організації надсилали свої пропозиції щодо кандидатів на присвоєння зірки, проте у цьому році пропозиції не були такі масові, як в попередні роки. Тож, зважаючи на  події в Україні, пов’язані з війною, прийнято рішення про встановлення єдиної бронзової зірки – на честь захисників та захисниць України, - йдеться в повідомленні.

Офіційне відкриття зірки традиційно відбудеться 28 серпня під час відзначення Дня міста.

 «Алею зірок» у Тернополі відкрили 28 серпня 2011 року й щороку на ній з'являються нові імена видатних тернополян, які зробили вагомий внесок у розвиток міста та громади. Наразі у місті вже закладено 35 зірок.

Виготовляють зірки для тернопільської алеї за гіпсовою заготовкою тернопільського скульптора Дмитра Пилип'яка.

Фото Антона Марчевського

Вибір читачів за тиждень

Відео