Божена Волинець

Тернопільська біатлоністка розповіла про коронавірус та ізоляцію на Іграх-2022

Олена Білосюк - капітанка і одна з лідерок збірної України з біатлону. 

35-річна біатлоністка однією з перших потрапила у склад жіночої команди на Олімпіаду-2022 у Пекіні і мала виступити на четвертих для себе Зимових Іграх. Проте перед стартом Олімпіади досвідчена біатлоністка отримала позитивний тест на коронавірус. Вона відправилася на самоізоляцію, де перебувала більше тижня.

За час перебування на самоізоляції Білосюк пропустила змішану естафету, в якій мала брати участь, а також індивідуальну гонку. А після пропущеного спринту 35-річна біатлоністка втратила шанси на виступи в особистих гонках Олімпіади-2022 - тепер вона може виступити лише в естафеті.

Українська біатлоністка розповіла Суспільному Спорт про те, як проходила її самоізоляція та у якому стані зараз перебуває.

Білосюк повідомила, що її хвороба проходила з відчутною симптоматикою. І хоча вона вже одужала, на її фізичний стан вона суттєво вплинула.

Про самоізоляцію у Пекіні

- Пережити сам факт ізоляції важко: ні нам нікуди не можна, ні комусь до нас, ні на вулицю погуляти. Сидиш у чотирьох стінах, без свіжого повітря. Коридори постійно обробляються хімією. Тішило лише те, що у мене немає алергії, і я це нормально переносила, а хто алергетик - це катастрофа для цієї людини.

Як перенесла коронавірусну хворобу

- Щодо фізичних навантажень - вже говорила, що через тиждень після мого захворювання, коли з'явилося бажання та можливість тренуватися, нам організували бігову доріжку, велосипед. Але так сталося, що я перехворіла по повній програмі: з температурою, симптоматикою. 20-40 хвилин якоїсь аеробної роботи було складно зробити.

Про вихід із самоізоляції та свій стан здоров'я

- У п'ятницю я вперше вийшла надвір, подивилася гонку дівчат. Покричала, повболівала, а через дві години, повернувшись у готель, розкладала сумки із запамороченням. Мабуть, цей кисень, яким наситився організм - ходила наче п'яна. Зараз ситуація та сама: паморочиться у голові. Не знаю, чи це від повітря, чи від коронавірусу, але стан не тішить.

Чи готова до виступу у жіночій естафеті

- Скажу так: якщо я буду в змозі пробігти естафетну гонку, це буде чудо. Коронавірус - це не проста застуда, не нежить. Він жорстко впливає на організм і те, що я відчувала на тренуваннях, не побажаю ворогам, не кажучи вже про спортсменів.

Про те, як запам'ятає Олімпійські ігри у Пекіні

- Як я запам'ятаю ці Ігри? Як страшний сон. І я жартую, що люди готуються до Олімпійських ігор чотири роки, а я маю за три дні якимось чином стати на ноги. Не знаю, як це зробити. Мені то ще пів біди, медаль є, і для мене це четверта Олімпіада. А для Дар'ї Блашко перша, і за день до гонки [позитивний тест на коронавірус]

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео