Тамара Коблик

Тернопільська бібліотека збирає книжки для деокупованих територій

Щоб долучитися до акції, необхідно знайти у себе вдома прочитані, але добре збережені книги і принести їх у Тернопільську обласну бібліотеку для дітей за адресою: м. Тернопіль, вулиця Коперника, 17

книги

Тернопільська обласна бібліотека для дітей організувала акцію «Книжкові скарби – дітям». Про це розповіли на сторінці книгозбірні у фейсбуці.

Окрім загарбницьких мотивів, ворог має на меті присвоїти собі нашу історію, знищити культуру та мову, стерти з лиця землі все українське. Внаслідок злочинних дій російської армії в Україні зруйновано понад сто бібліотек, понад 250 – пошкоджено, а в 21 бібліотеці не зберігся жоден документ. І це лише попередні підрахунки величезних збитків, завданих українським книгозбірням.

Тернопільська обласна бібліотека для дітей запрошує усіх небайдужих долучитись до масштабної акції добрих справ «Книжкові скарби – дітям» зі збору книг українською мовою для передачі їх бібліотекам деокупованих територій.

Метою акції є промоція українських книг, талановитих авторів, ілюстраторів і, звичайно ж, підтримка рідної мови, яку самі вороги вважають суперсилою нашої незламної української нації, – кажуть у бібліотеці.  

Щоб долучитися до акції, необхідно знайти у себе вдома прочитані, але добре збережені книги і принести їх у Тернопільську обласну бібліотеку для дітей за адресою: м. Тернопіль, вулиця Коперника, 17.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео