Віра Олександрович

Тернопільська митниця продовжує заробляти на автомобілях

Антонович2

Надходження митних платежів на Тернопільщині суттєво зросли останнім часом.

Про це повідомили у Секторі комунікацій Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області.

- Лише за 5 місяців 2019 року із Тернопільської митниці ДФС до державного бюджету України перерахували майже 1 млрд 47 млн грн платежів, - каже очільниця Тернопільської митниці ДФС Оксана Антонович. - У порівнянні з аналогічним періодом торік, надходження зросли на 480,8 млн грн, або «плюс» 85%.

Зокрема, клієнти митниці сплатили 658,8 млн грн податку на додану вартість (ПДВ). Це - аж на 166,5 млн грн більше, ніж у відповідному періоді 2018-го.

- Надійшло також понад 120 млн грн мита, - додає вона. - Ріст у порівнянні з січнем-травнем 2018-го склав 62,4 млн грн. Також ми отримали понад 234 млн грн акцизного податку, а це – на 220 млн грн більше, ніж минулоріч.

Окрім того, за здійснення митних формальностей та інших надходжень сплатили 33,8 млн грн, що 32 млн грн більше, ніж за звітний період 2018-го.

- Серед факторів, які сприяли збільшенню надходжень у звітному періоді, я б зазначила такі: активізація ввезення транспортних засобів громадянами, імпорт сільськогосподарської техніки, оформлення підприємств із місцем обліку в інших областях України, - перелічила Оксана Антонович.

Посадовиця також розповіла, що серед товарів, при митному оформленні яких сплатили найбільше податків, - легкові автомобілі й трактори колісні. За них сплатили 57 млн грн і 42 млн грн платежів, відповідно.

Фото надане Сектором комунікацій ГУ ДФС в області

Вибір читачів за тиждень

Відео