Оксана Бучко

Тернопільські ФОПи перебувають у Києві від 25 січня, вимагаючи відтермінування касових апаратів (відео)

272706690_229832589344373_2207460549826230201_n

Під Верховною Радою України продовжують залишатися ФОПи, серед яких є тернополяни. Вони від 25 січня вимагають прийняти законопроект, який змінить правила встановлення касових апаратів. У той же час деякі політики підтримують таку ініціативу відтермінування РРО, адже визнають важливість потреби підготуватись до нововведення і підприємцям, і податківцям.

- Попри загрозу з боку Росії, життя триває і маємо вирішувати нагальні проблеми, - пише на сторінці у Фейсбуці нардеп від Тернопільщини Іван Чайківський. - Зокрема, депутатська група «Партія «За майбутнє» переконана: за законопроєкт, який відтерміновує введення РРО та штрафів необхідно проголосувати цього сесійного тижня. До нововведень не готові в першу чергу державні органи. Перехідний період дасть можливість належно підготуватись і підприємцям, і податківцям. Інакше цей процес не буде чітким, простим і прозорим для бізнесу, якому і так останні роки вижити зовсім нелегко.

Учасники мітингу закликають усіх підприємців приєднуватись до участі, адже вважають це єдиним важелем впливу.

- Нажаль, петиції і допомога на відстані - це все перестало працювати, - зазначає голова профспілки Тернопільського центрального ринку Наталія Шоломейчук. – Це можна використовувати як додатковий тиск. Але основне - це ФОПи мали реально масовим виходом показати свій супротив. Нехай кожен себе запитає, що я зробив, щоб змінити ситуацію.

Про те, чого намагаються добитись ФОПи на мітингу «Терен» писав ТУТ.

У той же час голова Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев пообіцяв - до кінця поточного року не будуть стягуватись штрафи за невстановлення РРО (пристрій, призначений для реєстрації розрахункових операцій при продажу товарів) за умови, що ФОПи їх встановлять, пише golos.com.ua.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=UVKnO6zZ9No[/embed]

Фото з KoshoveNko TV UA

Вибір читачів за тиждень

Відео