Божена Волинець

Тернопільські легкоатлети показали гарні результати у Львові (фото)

Вдало виступили представники Тернопілля на 22-му Всеукраїнському юнацькому турнірі з легкої атлетики.

Турнір проходив в приміщенні пам’яті Ярослава Тягнибока, що у Львові. Серед чоловіків 2004 року народження і старших, в стрибках у висоту на п’єдесталі пошани було відразу двоє тернополян. Так, з результатом 205 см звання переможця і, відповідно, золоту нагороду здобув Олександр Хома. На другу сходинку підіймався Денис Загалюк, який завоював «срібло», теж подолавши планку на висоті 205 см.

 Як зазначають у дописі, управління молоді, спорту та іміджевих проектів Тернопільської ОДАДо, цей результат відповідає нормативу кандидата в майстри спорту. Обоє спортсменів навчаються у Тернопільському національному педагогічному університеті імені Володимира Гнатюка й представляють факультет фізичного виховання. Окрім того, Денис є учнем обласної ДЮСШ. Тренер спортсменів - Михайло Васірук.

Ще один вихованець обласної ДЮСШ та студент ТНПУ Ігор Танасійчук у цій же віковій категорії виборов першість у стрибках у довжину, а в бігу на 60 м отримав друге місце.

Серед жінок 2004 року народження і старших відзначились дівчата, які є спортсменками ТНПУ і ОДЮСШ. Марія Зелінська посіла перше місце у бігу на 800 м., а Мостова Дарина була другою у секторі для штовхання ядра.

Тренер Марії - Микола Ситарчук.

Тренери Дарини -  Леонід Дахновський та Галина Шмуляєва.

- В штовханні ядра серед юнаків 2005 р.н. і молодших рівних не було Олексію Навроцькому, який, пославши снаряд на позначку 14,61 м, здобув впевнену перемогу. Також в штовханні ядра серед дівчат, в цій віковій категорії, срібною призеркою стала наймолодша учасниця тернопільської команди Анастасія Лойко. Обоє юних спортсменів є вихованцями обласної ДЮСШ. Тренують метальників Леонід Дахновський та Галина Шмуляєва, - йдеться у повідомленні.

І ще одну срібну нагороду в бігу на 800 м серед дівчат виборола Ольга Правецька, спортсменка  ОДЮСШ, тренер якої - Ольга Стефанишина.

Задоволені результатами спортсмени

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео