Олена Чепіль

Тернопільські майстрині проводять благодійні аукціони на підтримку поранених захисників (фото)

Волонтерки власноруч виготовляють ангеликів, які потім розігрують серед небайдужих тернополян за донати

Благодійні аукціони для підтримки захисників від початку цього року  почали організовувати працівники “Сердечної майстерні”. Волонтерки власноруч виготовляють ангеликів, які  потім розігрують серед небайдужих тернополян за донати. Ідею благодійної лотереї майстрині Наталія Буняк та Ольга Мажаренко перейняли від інших благодійників. 

Цей спосіб допомагати захисникам підійшов нам найкраще, адже лоти для збору ми виготовляємо власноруч. Знаковим в цій нашій роботі став перший подарований нами ангелик за донати. Він потрапив до Ольги Стасів - дружини Михайла Стасіва, хірурга, добровольця, який врятував сотні життів на фронті, - кажуть майстрині. 

Зібрані кошти із лотереї волонтерки передають Надії Левицькій, яка ще з 2014 року опікується пораненими воїнами та організовує передачі для захисників. 

З початком повномасштабної війни, як і всі, ми старались допомогти ЗСУ, чим можемо. Саме тоді познайомилися з Надією Левицькою. За кошти, які ми перераховуємо їй, вона робить приємні сюрпризи пораненим захисникам. Жінка допомагає їм швидше одужати, відновити сили та не зневіритись. Також волонтерка допомагає їм і у рутинних справах. Наприклад:  відвезти до стоматолога чи у паспортний стіл, посадити на потяг бійців, які виписані з лікарні, але пересуваються в інвалідних візках або на милицях, купити ліки, адаптаційний одяг, тощо, - зазначають волонтери “Сердечної майстерні”. 

Створення виробів у майстринь відбувається завжди по-різному. Рішення, яких саме ангелочків робити, приходить миттєво. 

Сам процес починається зі збирання потрібних матеріалів: вишукуємо намистинки та бісер, нитки, підвіски, стрічки, мереживо та пакувальні матеріали. Щоб ангелик виглядав гармонійно, ми ретельно добираємо кольори та відтінки всіх елементів. Після того потрібно зшити з мережива одяг та крила для ангела, а насамкінець підібрати, що саме він буде тримати в своїх руках. Залишається лише гарно запакувати і тільки тепер ангелик готовий. Це насправді дуже клопітка справа, - розповідають майстрині. 

Зазвичай благодійні акції в “Сердечній майстерні” проводять двічі на місяць. Від початку проведення таких зборів, вже понад п'ятдесят тернополян долучаються до благодійних лотерей на регулярній основі.

У свої вироби ми вкладаємо душу. Цей виріб буде маленьким нагадуванням того, що ви допомогли нашим захисникам. Кожен внесок має значення, - додають Наталія Буняк та Ольга Мажаренко. 

Волонтерки будуть раді кожному, хто візьме участь в лотереї та допоможе нашим захисникам. Приєднатися до доброї справи можна на інстаграм-сторінці “Сердечної майстерні”. 

Фото з інстаграм-сторінки “Сердечної майстерні” 

Вибір читачів за тиждень

Відео