Оксана Бучко

Тернопільські медзаклади ще не отримали підвищеного фінансування

IMG_20180426_105115

Збільшене фінансування уже отримують медзаклади, які уклали договори із Національною службою здоров’я України. На Тернопільщині та у Тернополі таких поки немає. Оформлення документів відклали до другої черги, яка починається з 25 липня.

У Тернополі медзаклади готові підписати договори з НСЗУ. Наразі понад 50% жителів міста підписали декларації з сімейними лікарями.

- Наші медзаклади не відібрали у першій черзі, - пояснив начальник міського управління охорони здоров’я Ростислав Левчук. – Тому чекаємо на відбір другої черги. Думаю, до кінця року це питання вирішимо повністю.

Також медзаклади області не підписали договорів через затримку процесу на місцях.

- Комунальні заклади не поспішають реформувати на місцях, - зазначив начальник обласного управління охорони здоров’я Володимир Богайчук. – Друга черга оформлення документів триватиме до 15 серпня, тож думаю, будуть певні зрушення. Загалом, в області декларації з сімейними лікарями підписало 390 тисяч жителів.

Про отримання вдвічі більшого фінансування після укладення договорів з НСЗУ у Центрі первинної допомоги в місті Селидове пише в.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун. Це 2 мільйони гривень у порівнянні з мільйоном, який отримали минулого місяця. Тож принцип «гроші за пацієнтом» діє. Чим більше декларацій з лікарями, тим більше коштів отримує заклад.

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео