Тамара Коблик

Тернопільські піротехніки знешкодили на деокупованих територіях майже 9 тисяч боєприпасів

За оцінкою фахівців, на сьогодні розмінуванню підлягає близько 470 тисяч гектарів сільськогосподарських земель на території дев'яти областей України

На звільнених від ворога територіях України триває робота з гуманітарного розмінування. Піротехніки з Тернопільщини беруть участь у цих заходах. Про це повідомили в обласному управлінні ДСНС.
 
З початку повномасштабної війни наші сапери розмінували понад півтисячі гектарів деокупованих територій Київщини, Харківщини та Херсонщини. Тернопільські рятувальники виявили, вилучили та знешкодили близько 9 тисяч боєприпасів.

За оцінкою фахівців, на сьогодні розмінуванню підлягає близько 470 тисяч гектарів сільськогосподарських земель на території дев'яти областей України. Прогнозується, що для цього знадобиться до 30 років і ще близько п'яти тисяч фахівців.

Попереду ще багато роботи. Працюємо. Віримо в нашу перемогу! – зазначили у Головному управлінні ДСНС у Тернопільській області.

Читайте також: «Тут немає незабрудненої вибухівками території»: тернопільський рятувальник про розмінування Херсонщини (фото)

 

Вибір читачів за тиждень

Відео